Trabzonlu siyasetçiye mecliste İstanbul darbesi

Trabzonlu siyasetçi Akif Hamzaçebi, meclisteki koltuğunu kaybetti.

Trabzonlu siyasetçiye mecliste İstanbul darbesi

TBMM Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bugün yapılan seçimde koltuğunu kaybetti.



TBMM Başkanvekilliği için yapılan seçimlerde yeniden aday olan Trabzonlu siyasetçi Akif Hamzaçebi, ilk turda seçimi kaybederek koltuğundan oldu. Bu görev için iki gün önce aday olan parti içi muhalif ismi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ekibinden Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ilk turda 76 oy alarak  seçildi. CHP Grubundan Hamzaçebi’ye ise 48 oy çıktı.
 

HAMZAÇEBİ'YE KARŞI İSTANBUL İTTİFAKI
 

Meclis kulislerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını erkenden açıklayan Akif Hamzaçebi’ye karşı kurulan ittifak konuşuluyor. İstanbul için sırada bekleyen CHP'li isimlerden Engin Altay, Gürsel Tekin gibi isimler ile Muharrem İnce ve ekibi ve bu çıkıştan rahatsız olan bir bölüm milletvekilinin işbirliği yaptığı ve ilk turda Hamzaçebi’yi devirdikleri belirtiliyor. Seçim heyecanın yaşandığı kuliste, Tüzün’ün kazanmasından dolayı yüzü gülen milletvekilleri dikkat çekmişti.  

Trabzonlu siyasetçiye mecliste İstanbul darbesi

T24

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler