TRABZON SİVİL KANAAT PLATFORMU’NDAN AÇIKLAMA

TRABZON SİVİL KANAAT PLATFORMU’NDAN AÇIKLAMA

TRABZON SİVİL KANAAT PLATFORMU’NDAN AÇIKLAMA
         Bilindiği üzere Anayasa Değişiklik Paketinin 16 Nisan 2017’de sunulacağı halkoylamasına yönelik olarak kurumlarından bağımsız isimlerin oluşturduğu Trabzon Sivil Kanaat Platformu, 17 Mart 2017 tarihinde kamuoyu ile paylaştığı amaçları çerçevesinde çalışmalarına başlamıştır. Bu çerçevede önümüzdeki günlerde sergi, panel, açıklama ve benzeri etkinlikler düzenlenecektir.  
         Medeniyetler inşa etmiş, devlet kültürünü sürdürülebilen bir milletin evlatları olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi ifade etmiştik. İnsanı merkezine alan bizim medeniyetimize dünyanın ihtiyacı bugün her zamankinden daha fazladır.
         Büyük Türk Milleti, var olduğu günden bugüne dünya tarihinin her kırılma noktasında daima etki alanında yer almıştır. Kimi zaman bu kırılmalardan etkilenmiş, kimi zaman da kırılmaların yönlendiricisi olmuştur. Etkilendiği dönemlerde milletimiz, kendi iç sorunları ile uğraşmıştır. Karar vericilerden olduğu dönemlerde ise dünya tarihine damga vurmuştur. Bu ayrımı, art niyetsiz biçimde tarihe bakabilen herkes net bir şekilde görebilecektir.
         21. asrın dünya için 20. asırdakilerden daha sert kırılmaları içereceği, önceki asrın sonlarından itibaren ifade edilmekteydi. Geçtiğimiz asrın kırılmaları sırasında yönetim sistemimizden kaynaklanan iç sorunlarımız, kırılmaların karar vericileri tarafından kullanılmıştır. Millet olarak bu kırılmalardan etkilenmiş, etki dâhilinde sarmallar içerisinde boğuşmuş, karar verici güçlerin bize sunduğu kadar gelişmekle övünür duruma gelmiştik. Sürekli koalisyonlar ile devletimiz sadece meşgul edilmiş, milletimiz de kutuplaşarak kendine çizilen yoldan çıkmadan, karar vericilerin izin verdiği kadar kalkınabilmiştir. Büyük bir medeniyetin devamı olan milletimize Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün koyduğu hedeflerden biri olan “muasır medeniyetler seviyesine erişmek” yolunda en büyük adımlar güçlü hükümetler zamanında atılabilmiştir.  
Yüzyılımızın henüz ilk çeyreğinde iken bahsedilen kırılmalara, ani ve hızlı sonuç doğuran nitelikte şahitlik etmekteyiz. Değişimde söz sahibi olmak Türkiye’nin güçlü geleceği için çok önemlidir. Bu defa da 7 Haziran seçimleri ile yaşadığımız ve ülkemizi yeniden koalisyonlara mahkûm ederek, kendi içimizde uğraştırmak gibi eskiden denenmiş ve çoğu zaman bu çerçevede başarılmış, vakit kaybettirecek yöntemlerin yanında 15 Temmuz darbe girişimi de fırsat bulabilmiştir. Ülkemiz, içine sokulmak istenen bu sarmallardan büyük Türk Milletinin feraset ve vatanseverliği, kalkınma ve muasır medeniyetler seviyesine erişmek yolundaki heves ve gayreti sayesinde kurtulmuştur. Şahit olduğumuz süreçte hükümet sistemimizin bu risklere hep açık olduğunu gördük. Şimdi ülkemizin bu riskli alanlardan uzaklaşması ve medeniyetimizin muasır medeniyetler seviyesinde yeni dünyanın inşasında belirgin ve etkin hale getirilmesi için kişilerden, partilerden bağımsız olarak anayasa değişiklik paketini doğru analiz etme zamanıdır. Tüm vatandaşlarımızın da bu çerçevede karar vereceğine inanıyoruz. 
Saygılarımızla.
  
DÜNYADA ETKİLENEN DEĞİL, GELECEĞİN KARAR VERİCİSİ OLMAK İÇİN SON SÖZ;  
Her türlü vesayete son verecek bir hükümet sistemini önemsiyoruz.
Sistemi millet kurmalı, tıkandığı yeri de millet çözmelidir.
SÖZ de KARAR da DOĞRUDAN MİLLETİN olmalıdır.
Medeniyetler inşa etmiş milletimizin ferasetine güveniyoruz.

İlandır

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler