"Terörün kökü inşallah tekne kazınır gibi de kazınacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Terörün kökü inşallah tekne kazınır gibi de kazınacak. Onu da bilin. Bu milletin meselesi Kürt-Türkmen meselesi değil. Bizim şu anda yaptığımız dedelerimizin Çanakkale'de yaptığıdır. Sakarya'da, Dumlupınar'da, Anafar

"Terörün kökü inşallah tekne kazınır gibi de kazınacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Terörün kökü inşallah tekne kazınır gibi de kazınacak. Onu da bilin. Bu milletin meselesi Kürt-Türkmen meselesi değil. Bizim şu anda yaptığımız dedelerimizin Çanakkale'de yaptığıdır. Sakarya'da, Dumlupınar'da, Anafartalar'da yapılandır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Sivas'ta bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Her şeyden önce kendisinin sorumlu bir vatandaş olduğunu ifade eden Bakan Topçu, "Pekişmiş demokrasilerde tabi ki koalisyonlar olur ve çokta işler bir vaziyette yürür. Avrupa ülkelerine çıktığımız zaman STK'ları kuvvetli, ülkelerin demokrasilerinde biz koalisyonlar görüyoruz. Sağlıklı da işlediğini biliyoruz. Ülkemiz çok mesafe kat etmiştir. Ama neticemizde bizim ülkemizde arzu ettiğimiz haliyle pekişmiş bir demokrasi yoktur. Koalisyonların ülkemize, insanımıza ve dolayısıyla medeniyet coğrafyamıza ne kadar tevellüt ettiğini yaşayarak hepimiz biliyoruz. Bizde bir koalisyon söz konusu olduğu zaman neticede bakıyorsunuz ki 1-2 milyar dolar yurt dışına çıkıyor. Kasalar sokağa fırlatılıyor. Bizde koalisyon olduğu zaman istihdamımız düşüyor, yatırım düşüyor. Dışarıdan herhangi bir şey bize kuşkuyla bakıyor. Ve en kötüsü, en canımızı yakan hadise 7 düvelin arkasında olduğu bu petrole batırılmış paçavra olan bölücü terör örgütü gemiyi azıya alıyor, fidanlarımızı ay yıldızlı ay bayrağı kahpece sarıp elimize veriyor. İşte bunun için bir vatandaş olarak diyorum ki aman ha vereceğiniz dersi verdiniz. Aslında siz kulak çekseniz iyi olurdu ama ama siz maşallah kulağı çekmekle kalmayıp kopardınız. Bu memlekette önümüze kutu koyarak devlete ve millete operasyon çekildi" diye konuştu.

"TERÖRÜN KÖKÜ TEKNE KAZINIR GİBİ KAZINACAK"

Terörün kökünün kazanacağını söyleyen Topçu, "İnşallah tekne kazınır gibi de kazınacak. Onu da bilin. Bu milletin meselesi Kürt, Türkmen meselesi değil. Bizim şu anda yaptığımız dedelerimizin Çanakkale'de yaptığıdır. Sakarya'da, Dumlupınar'da, Anafartalar'da yapılandır. Kürt'le Türkmen kardeştir. 5 milyon hane birbiriyle kız alıp kız vermiş, kan kana karışmış. Bu 3'ün 2'si demek onun dışında bin yıldır bir medeniyet havuzunda bir ve beraber pişiyoruz ve kaynıyoruz. Onun için bizimi topyekün Alevi'sini, Sünni'sini, Çerkez'ini, Arap'ını, Laz'ını, Arnavut'unu velhasıl kim kendini ne şekilde tarif ediyorsa ama ay-yıldızlı al bayrak altında bir ve beraber yaşama kararlığında olan bir tamam herkesin düşmanı bölücü terör örgütü ve onunu arkasındaki güçler. İşte bu mücadelenin de sağlıklı yürüyebilmesi, ekonomimizin yükselmesi dışarıdaki itibarımızın artması. İşte bütün bunların olabilmesi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin elinin güçlü olabilmesi için bu seçimde istikrar şart" ifadelerini kullandı.

"BİR YERE ATEŞ DÜŞTÜĞÜNDE İNSANLAR BURAYA GELİYOR"

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ise, "Allah razı olsun sorumlu bir vatandaş ve sorumlu bir vatansever ve bu zor coğrafyada bu vatan evlatları olduğu sürece hiç şüpheniz olmasın ki Çanakkale ruhunu, Sarıkamış ruhunu, Kuvay-ı Milliye ruhunu cenabı Allah nasip eder 21'inci yüzyıla taşırız. Sadece kültür coğrafyamız Edirne'den, Ardahan'a kadar değil kültür coğrafyamız bunun çok ötesinde. Çok ötesinde olduğu için bir ateş Şam'a, Halep'e düştüğünde insanlar buraya geliyor bir başka yere gitmiyor. Irak'ın kuzeyine, Erbil'e, Selahaddin'e bir ateş düştüğünde buraya geliyor. Azerbeycan'a Nahcivan'a bir şey olduğunda yine buraya geliyor. Kafkas coğrafyasına bakın yine insanlar buraya bakar. İşte bu zor coğrafyada ve fırtınalı denizde gemimizi salimen limana ulaştırabilmek bizim bu aziz millete olan borcumuzdur. Bu borcun gereğini yetirebilmek için de bir olmamız lazım, beraber olmamız lazım kırgınlıkları, küskünlükleri geride bırakmamız lazım yani ağaçları görmektense ormanı görmemiz lazım. Biz ormanı görürsek ağaçlardan ziyade 21'inci yüzyıl inşallah Türkiye'nin yüzyılı olacaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler