Tanrıkulu: Aynı anda iki kurultay yapmanın...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, aynı anda iki kurultay yapmanın bir manası olmadığını söyledi.Kaydını yaptırmak üzere geldiği Mecliste gazetecilerin sorularına cevap veren Sezgin Tanrıkulu, Silvan'daki sokağa çıkma yasağına ilişkin eleştiril

Tanrıkulu: Aynı anda iki kurultay yapmanın...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, aynı anda iki kurultay yapmanın bir manası olmadığını söyledi.

Kaydını yaptırmak üzere geldiği Mecliste gazetecilerin sorularına cevap veren Sezgin Tanrıkulu, Silvan'daki sokağa çıkma yasağına ilişkin eleştirilerde bulunarak, demokrasilerde 12 gün süren sokağa çıkma yasağının olmayacağını savundu. 7 Haziran'dan sonra bölgede büyük olumsuzluklar olduğunu kaydeden Tanrıkulu, "Bölgede bir duygusal çöküş değil, bir kopuş yaşanıyor. Parlamentoya bir güven kalmamış, sorunların Ankara'da çözüleceği noktasında bir inanç yok. 24. ve 25. Dönemleri boşa harcadık" diye konuştu.

CHP'deki olağanüstü kurultay taleplerinin sorulması üzerine Tanrıkulu, "Olağan kongre 1 yıl sonra, 6 ay sonra olsaydı ben de bu talebi haklı görürdüm. En geç Ocak ayında olağan büyük kurultay toplanmış olacak. Aynı anda iki kurultay yapmanın bir manası yok" şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset