Suriye'den gelenler Türkiye'de parti kurdu!

 Savaş nedeniyle Suriye’nin farklı şehirlerinden Türkiye’ye göç ederek Osmaniye’ye yerleşen bir grup Türkmen, “Suriye Türkmen Kalkınma Partisi” adıyla siyasi parti kurdu. Suriye’nin Şam bölgesinden Türkiye’ye gelen ve Türk vatandaşı olan Ziraat Mühendisi

Suriye'den gelenler Türkiye'de parti kurdu!
 
Savaş nedeniyle Suriye’nin farklı şehirlerinden Türkiye’ye göç ederek Osmaniye’ye yerleşen bir grup Türkmen, “Suriye Türkmen Kalkınma Partisi” adıyla siyasi parti kurdu.
 
Suriye’nin Şam bölgesinden Türkiye’ye gelen ve Türk vatandaşı olan Ziraat Mühendisi Ömer İsa’nın genel başkanlığını yaptığı partinin 25 kişilik yönetim kurulu ve Türkiye genelinde 1520 üyesi bulunuyor. Partinin temel ilkelerini “Özgürlük, kalkınma ve adalet” olarak belirlediklerini söyleyen Başkan Ömer İsa, partinin hedeflerinin Suriye’de iç savaş ve öncesindeki diktatorya nedeniyle 50 yıldır zulüm altında yaşayan başta Türkmenler olmak üzere tüm mazlum halkları tek siyasi çatı altında birleştirerek muhalefeti desteklemek ve savaş sonrası oluşturulacak barış ve inşa sürecine katkı sağlayarak aslında oldukça zengin bir ülke olan Suriye’de huzur ve refah ortamını sağlamak olduğunu ifade etti.
 
Ömer İsa hedeflerini, “Türkmen toplumuna her alanda yardım etmek, Suriye halk devrimini desteklemek ve mevcut rejim tüm simgeleri ile gidinceye kadar içerideki ve dışarıdaki tüm güçlerle yardımlaşmak ve yeni Suriye’nin tüm toplumları kucaklayan eşitlikçi bir yapıya kavuşmasını sağlamak” olarak açıkladı.
 
Yasal nedenle Suriye’de Türkmen partisi kurmak mümkün olmadığı için partilerini Türkiye’de kurma imkanı bulduklarını söyleyen Ömer İsa, Türkiye devleti ve toplumuna teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler