Süleyman Soylu resmen İçişleri Bakanı!

Efkan Ala, görevini Süleyman Soylu'ya devretti...

Süleyman Soylu resmen İçişleri Bakanı!
Dün akşam saatlerinde istifa eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, görevini eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya devretti.

Görevi devreden Ala, konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek başladı. Efkan Ala, toplantının ardından soru almayacağını el işaretiyle basın mensuplarına belli etti. Yaşanan bu gelişmenin ardından 'Neden istifa etti?' gibi birçok soru cevapsız kaldı.

"CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İşte Ala'nın konuşmasından satır başları:

"Öncelikle bu günü bize bahşeden yüce Allah'a şükürler olsun. Ve benim ilk önce bu göreve, beni tevdii eden, bu görevi bana tevdii eden sayın cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu görevi yerine getirirken bana her zaman mesaileriyle destek olan birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarıma müteşekkirim. Şehit olan arkadaşlarımız, gazi olarak hayatını devam ettiren arkadaşlarımız var. Bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

Bu görevi yerine getirirken her zaman desteğini yanımda hissettiğim TBMM'ye ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye gibi zaman zaman sistemine, kayıt dışı darbecilerin müdahale girişiminde bulunduğu ülkelerde Meclis desteğinin ve halk desteğinin yanı başımızda hissedilmesi her şeyden daha önemlidir.

"AZİZ MİLLETİMİZE MÜTEŞEKKİR OLDUĞUMU ALTINI ÇİZEREK İFADE EDİYORUM"

Bu süreç içerisinde, görev yaptığım dönemlerde Türkiye'nin çeşitli yerlerine gittiğimizde heyecanlarıyla her zaman yanımızda hissettiğimiz parti teşkilatımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bunların tamamının içinden çıktığı aziz milletimize ferasetiyle her karşılaştığımız zaman bizlere yol gösteren, sıkıntıya düştüğümüzde söylediği bir cümleyle içimizi ferahlatan ve bu memleketin en kıymetli dayanağı olan ve meydanları kendi iradesine sahip çıkmak için dolduran aziz milletimize müteşekkir olduğumu altını çizerek ifade etmek istiyorum.

SAYIN BAKANIM YENİ GÖREVİNİZ HAYIRLI, UĞURLU OLSUN

Sayın bakanım, yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Hem size hem memleketimize hayırlar getirsin. Ve bütün içtenliğimle ülkemizin menfaati için, milletimizin geleceği için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Milletimiz her türlü iyiliğe her türlü başarının üstündeki başarıya layık bir millettir. Bunun bir ferdi olduğumdan gurur duyuyorum. Kendilerini saygıyla selamlıyorum. Allah yolunuzu açık etsin."

SÜLEYMAN SOYLU'NUN AÇIKLAMALARI

Efkan Ala'dan sonra mikrofonu alan yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise şunları söyledi:

"Çok kıymetli bakanlarımız, milletvekillerimiz, burada önemli bir günde bulunan çok kıymetli dostlarımız burada anadolunun her noktasından gelen dava arkadaşlarımız, kıymetli hanımefendiler, saygıdeğer beyefendiler ve içişleri bakanlığının çok kıymetli mensupları, basınımızın kıymetli temsilcileri, 21'nci asra Türkiye iyi başladı.

Dünyanın şaşkınlığı içerisinde hem yol haritasını, hem dünya okumasını hem de insanının hayat standardını yükseltmek için ortaya koymuş olduğu gayretten bir gün olsun dahi vazgeçmedi.

"DÜNYAYA ÖRNEK HİKAYE OLACAK"

On yıllar sonra bu günler tekrarlandığında, hatırlandığında Türkiye'nin hikayesi sadece Anadolu topraklarına değil, bilinmesini isteriz ki bütün dünyaya örnek bir mücadele, hikaye olacaktır.

Hukukun üstünlüğünden hiçbir dakika ayrılmayan bir Türkiye tablosu 21'nci asrın özetidir. Yine aynı zamanda devamlı demokrasisini yükselten Türkiye tablosu 21'nci asrın özetidir. Yine ortak vatan, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet ve ifade etmek istiyorum ki vatanın bölünmez bütünlüğü ve huzur içinde yaşadığı bu anlayış Türkiye'nin 21'nci yüzyıl hikayesinin özetidir."

SOYLU GÖREVİNİ MÜEZZİNOĞLU'NA DEVRETMİŞTİ

İçişleri'ndeki tören öncesi Çalışma Bakanlığı'nda da devir teslim yapıldı. Süleyman Soylu, koltuğunu Mehmet Müezzinoğlu'na devretti.

KULİSLERDE SOYLU'NUN 15 TEMMUZ MÜCADELESİ KONUŞULUYOR

Kulislerde Ala'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevden alındığı konuşulurken, 17-25 Aralık sürecinden bu yana 'FETÖ' ile mücadelede aktif tavır alan ve darbe gecesi de Ankara'da sokağa çıkarak TRT Genel Müdürlüğü başta darbecilere karşı duran Soylu'nun bu performansına da dikkat çekiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler