Soylu yanar döner istemiyor!

Trabzon’da bundan sonra herşey değişecek

Soylu yanar döner istemiyor!
Haber61/Haber Servisi
Analiz- Haber Levent Ustabaşı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da ‘hakkınızı helal edin’ dedikten sonra ortalık toz duman.. Başkent kulisleriden gelen bilgiler çıldırdı. Her kafadan ses çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ,’troller’ dediği kimler?
Bakan Süleyman Soylu ne yapacak? “Cumhurbaşkanımızın talimatı benim için emirdir” dedi en son… Demekki bu veda bildiğimiz ‘Veda’ imiş ve vazgeçmiş.. 

BİR LİDER OLUR!

Başkent kulislerinden sızan bildirilere uzanalım biraz..
Hatırlarsanız kriz başkanın görevden alınıp alınmamasından çıkmıştı. Ardınan Trabzon Vekillerin külliye ziyareti ve burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Trabzon’da huzur istiyorum’ demesi ve bazı vekillerin Bakan Soylu’nun düşüncesinin tam tersi konuşması yada sessiz kalmasında büyümüştü. Salih Cora bu süreçte Bakan Soylu’nun yanında yer aldı, “Bir kentin bir lideri olur. O da bakanımızdır” derken diğer vekiller Bakan Soylu’nun yanında fikren yer almadılar. 

BOYUT DEĞİŞTİRDİ

Bakan Soylu Başkan Gümrükçüoğlu ile ‘çalışmak istemedi’ değil ‘çalışmak istedi’ ama Başkan Gümrükçüoğlu,  Bakan Soylu tarafından ‘anlamsız’ bulduğu adımlar attı. Soylu, bu hamleleri görmezden gelmedi. Not etti. Bu süreçte Bakan Soylu Büyükşehir belediyesine müfettiş gönderdi ve Bakan Soylu Trabzon’da toplantılara Büyükşehir Belediye  Başkanı Gümrükçüoğlu’nu kabul etmemesiyle kriz boyut değiştirdi. 

ES BİLE GEÇEMEZ!

Şu anda Bakan Süleyman Soylu Trabzon’a güçlenerek dönecek. Bu kesinleşti. Bundan sonra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Bakan Soylu ile arasını nasıl düzeltecek? Cevap aranan soru bu. Başkan Gümrükçüoğlu’nun 2019’dan sonra aday gösterilmeyeceği konuşuluyor. Başkan Gümrükçüoğlu, Bakan Soylu’ya en ufak bir yanlışı artık yapamaz. Verdiği talimatları ne sürüncemeye bırakabilir nede es geçebilir! 
 
BAKAN SOYLU NE YAPAR? 

Yalnız bir kesim daha var. “Başkan kalacak Bakan gidecek” diyen.. O kesim de az değil! “Başkan Gümrükçüoğlu’nun ekibi tartışılıyor da Bakan Soylu’nun tartışılmıyor mu?” diye soran.  Sorgulayan. Bunu da yapanlar Ak Parti içinden. Bakan Soylu Trabzon’a geldiğinde şu uyarıyı yapabilir; “Bu kentte ne oluyorsa bileceğim. Ne yapıyorsanız bileceğim. AK Parti teşkilatlarını soğutmaya, uzaklaştırmaya kimsenin hakkı yok. Hiçbir şekilde tartışma kavga istemiyorum. Herkes işini yapsın. Herkesin aklı 2019’da olsun. Ben ne dersem yapılacak. Ne talimat verdiysem yapılacak. Öteye beriye sorumluluk atan susan, taşın altına elini koymayan, ortada kalayım bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen yönetici istemiyorum. “

Evet sürecin belirli noktalarını vermeye çalıştık.
İktidar partisinden kulislere gelenlerden bir kaçını derledim.
Bu kriz  Trabzon’da AK Parti’yi kamçılayabilir.
Yada daha da kötüye götürebilir.
Muhalefet bu krizi analiz etmeye başladı.
Her detayı inceliyorlar.
Bir kaç isimde durdular. 
Yani büyükşehir belediye başkan adayları bir anda bu krize göre şekillenmeye başladı.
Hatta Ak Parti’ye karşı ortak isim üzerinde duralım diye tartışmaya bile başladılar.
Bundan sonra Trabzon siyasetinde strateji değişmiştir.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler