Soylu: Biz Avrupa medeniyeti gibi değiliz.

Bakan Soylu MHP etkinliğinde konuştu

Soylu: Biz Avrupa medeniyeti gibi değiliz.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün Trabzon'daki programları çerçevesinde MHP'nin düzenlemiş olduğu toplantıyas katıldı. Soylu burada önemli açıklamalar yaptı.

İşte Soylu'nun açıklamaları;

Çok zor donemlerden geçtik. Bizim ülkemizi sürekli istikametinden hedeflerinden uzaklaştırmak için çok uğraştılar. Bazılarını 21. Yüzyılda bazılarını 20. Yüzyılda yaşadık. İçerden dışardan birbiriyle ittifaklı birbiriyle ittifaksız çok düşmanlıkla uğraştık. Yıllardır siyasetin içerisindeyim. Siyaseti dünyayı ülkemizin içinde bulunduğu durumu takip etmeye calışıyorum. Kendi tecrübem bu coğrafyada bizim diğer unsurlardan en onemli problemimiz birliğimizdir. Yaklaşık 300 yıldır bunu ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Buna karşı durmak için çok mücadele verdik ancak zaman zaman adımlarımız kesildi. Kimse etnik kökenine kimse yaşına cinsiyetine bakmasın herkes ezan hür, bayrak hür olabilsin diye hicbirşeyi gözardı etmeden büyük mücadele ortaya koydu ve ülkemizi bunun uzerine kurduk. Bugün dışarıdan ve içeriden nasıl bir mücadeleyle karşı karşıyaysak cumhuriyet ilk kurulduğu andan itibaren bunlarla karşı karşıyaydı. Bizi etnik kodlarımızla ayırmak mezheplerimiz üzerinden ayirmak zayıflık ortaya koymak istediler. Bize bu anadolu coğrafyasına zayıflık yakışmaz.

AÇIKLAMALARIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Bu ülkede büyüklerimiz sürekli anlatırlar. Camilerde Kur-an öğrenmenin, öğretmenin okumanın yasak olduğu sureçte ezan aşkıyla bir birlik oluştu. Biz bu doneme rastladik. Terör koalisyonlar ardından deprem soğuk savaş dönem sonrası siyaseti sıkıştırıp milletle devlet arasında köpru olan siyasetçiyi millet karşısında tasfiye edebilmek icin ellerinden geleni yaptilar. Ben o tarihlerde de Turkiye'nin en büyük ilçesinde de ilçe başkanlığı yapıyordum. Biz bu ülkede on yıllardır terbiye edilmeye çalışılıyoruz. Terör, enflasyonizm, başı açık, başı kapalı diye kıyafetlerimizle İMF ile idam edilen başbakanlardan hedef tahtasına oturtulan boyalı basına kadar. Bu sistemi kendileri kurdular. 60 darbesinin üzerinden 61 anayasasını, 80 darbesi üzerinden 81 anayasasını oluşturdular.

Her gün tv lerde gördüğümüz bankaları hortumlayarak baska bir süreç oluşturdular. Doymazlar. Bir tarafta vekalet savasları var bir tarafta hepimizin yönetmek zorunda olduğu bir kitlesel güç var. 300 yıl boyunca en güçlü olduğumuz zaman dilimindeyiz. Bu millet istikametini bilmektedir. Biz sadece kendimizden sorumlu değiliz. Biz kimin tahtında oturduğumuzu biliyoruz, biz Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi'nin, Fatih'in, Kanuni'nin, Yıldırım'ın tahtında oturduğumuzu biliyoruz. Biz Avrupa medeniyeti gibi değiliz. Biz komşusuna sırtını dönen bir medeniyet de değiliz. Burası bir merhamet, sefkat ve iyilik medeniyeti. Bizi yıllardır kültür emperyalizmiyle kendi örf ananelerimizden uzaklaştırmaya calışanlar 15 Temmuz'da hayal kırıklığı yaşadı. Kulaklarımıza adalet kalbimize vicdan kardeşlik okundu. Avrupalıların Türkiye'de kurduklari tüm STK'larin neler yaptığını biliyorum. Bu ülkede 13 yaşındaki kızların Kandil'e götürülmek üzere kurulan STK'lar, belediyeler Avrupa'dan gelen paraların niçin olduğunu bilen birisi olarak söylüyorum. Hepimiz anne babayız biz batı medeniyeti gibi kelle hesabını yaparak bakmayız. Biz esrefi mahlukat olarak bakarız.

Geçen gün Gabar'da 3 evladımızı şehit verdik ama hemen karşılığını verdik. 8 terörist etkisiz hale getirdik. Geçen hafta 50, ondan önceki hafta yine öyle. Sınır boyunca terörle mücadele ediliyor. 

Avrupa bizimle sadece kültür siyaset üzerinden uğraşmıyor. PKK'nın uyuşturucu taciriyle çocuklarımızın beynini zehirleyerek de bizimle uğraşıyorlar. Belediyeler üzerinden 13 yaşındaki çocukları Kandil'e götürüyorlar. Diyarbakır, Mardin bizim medeniyetimizdir, tarihin bize emanetidir. Bugün Kandil, Cudi, Şırnak, Tunceli, Tendürek dağı... Bilmenizi isterim ki evlatlarımız orada adım adım terörist arıyor. Biz kendi insansız hava araçlarımızı yapabilme kabiliyetine sahibiz. Türkiye'nin özellikle Doğu ve Guneydoğu Bölgesini insansız hava araçlarıyla kontrol edebilme kabiliyetine sahip bir ülke olduk. Yurt dışından istediğimiz şeyleri 5-6 ay boyunca istiyorduk ancak vermiyorlardı. Şimdi bunları biz kendimiz üretebiliyoruz.
Doğumuzdan nitelik Batımızdan nicelik olarak üstünüz. Bizde engellemek istedikleri şey bu.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset