Skandal sözler sonrası Erdoğan harekete geçti

"... Gördüğümüz kadarıyla hukuki yol  kapandı, ya iç savaş ya da söylenmesi zor bir hipotez, Erdoğan'ın öldürülmesidir.  Böyle bir ortamda suikastı unutmayalım." sözleri üzerine suç duyurusunda bulunuldu

Skandal sözler sonrası Erdoğan harekete geçti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Fransız siyaset bilimci Defarges'in  skandal sözleri için suç duyurusunda bulundu.   Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili Erdoğan  adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dört sayfalık suç duyurusu dilekçesi  verdi.  Dilekçede Fransız siyaset bilimci Defarges'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan  hakkında televizyon kanalında sarf ettiği "... Gördüğümüz kadarıyla hukuki yol  kapandı, ya iç savaş ya da söylenmesi zor bir hipotez, Erdoğan'ın öldürülmesidir.  Böyle bir ortamda suikastı unutmayalım."  sözlerine yer verildi.

 Defarges'in açıklamalarının, Batı'da artık psikiyatrik rahatsızlığa  dönüşen Erdoğan düşmanlığının geldiği nokta itibarıyla ibret verici olduğu  belirtilen dilekçede, Defarges'in, alenen Erdoğan'a suikaste azmettirmesinin  sadece hukukçuların değil, ruh sağlığıyla ilgilenen doktorların da ilgi alanına  girdiği kaydedildi.

  TÜRKİYE'DE SORUŞTURMA HUKUKEN MÜMKÜN 

 Fransız siyaset bilimci Defarges'in eylemiyle 5237 sayılı Türk Ceza  Kanunu'nun 310. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanı'na suikast ve fiili saldırı"  suçunu işlediği bildirilen dilekçede, "Daha önce Avrupa'nın değişik  başkentlerinde Cumhurbaşkanımıza suikast suçuna davet niteliğindeki eylemler ve  Avrupa'nın birçok ülkesinde açıkça himaye gören terör örgütleri de dikkate  alındığında, şüphelinin açıklamalarının basit bir düşünce açıklaması niteliğinde  olmadığı ve belirtilen suça azmettirme niteliğinde olduğu açıktır. Şüpheli  hakkında isnat edilen suçtan dolayı Türkiye'de soruşturma ve kovuşturma yapılması  hukuken mümkündür." değerlendirmesinde bulunuldu.

 Dilekçede, "Cumhurbaşkanı'na suikast ve fiili saldırı" suçundan  soruşturma ve kovuşturma açılması için failin Türkiye'de bulunmasına gerek  olmadığı, Adalet Bakanlığının da talebine gerek kalmadan fail hakkında herhangi  bir koşula bağlı olmaksızın doğrudan soruşturma açılmasının hukuken mümkün olduğu  belirtildi. Defarges'e üzerine atılı suçtan soruşturma açılması talep edilen  dilekçede, Türkiye'ye gelmesi veya Türkiye'ye iadesi halinde Defarges'in akıl  sağlığının yerinde olup olmadığı konusunda sağlık kurulunca gözlem altına  alınması istendi.

  Akıl sağlığının yerinde olduğunun tespiti halinde Defarges'in PKK ve  FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ilişkisi ve suikast talimatını kimlere  verdiğinin araştırılması istenen dilekçede, soruşturma sonucunda elde edilen  delillere göre Defarges ve bağlantılı kişiler hakkında kamu davası açılması  talebinde bulunuldu.

İŞTE O SKANDAL SÖZLER!

Fransız haber ve ekonomi kanalı BFM Business tarafından yayınlanan  "Dünyada 7 Gün" isimli programa konuk olan Fransa Uluslararası İlişkiler  Enstitüsü (IFRI) siyaset bilimi uzmanı Defarges, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılan  halk oylaması hakkında, oylamanın sonuçlarına itiraz edilmesi için hukuki  yolların kapandığını savunarak, itirazların sonuçsuz kalacağını ifade etmişti. Türkiye'de bir tıkanıklığın olduğunu iddia eden Defarges, "O zaman  geriye ya iç savaş ya da bunu söylemek zor ama onun (Erdoğan) öldürülmesi  kalıyor." demişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler