Sinan Oğan’dan MHP Genel Merkezine çok sert eleştiri

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, 8 Nisan'da mahkemenin alacağı kongre kararı öncesinde parti genel merkezini eleştirerek, "En son bu kurultay olmasın diye gideceğiniz yer patrikhane avukatları mı?" dedi. Tokat'ta basın mensupları ile bir araya gelen Sina

Sinan Oğan’dan MHP Genel Merkezine çok sert eleştiri

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, 8 Nisan'da mahkemenin alacağı kongre kararı öncesinde parti genel merkezini eleştirerek, "En son bu kurultay olmasın diye gideceğiniz yer patrikhane avukatları mı?" dedi.

Tokat'ta basın mensupları ile bir araya gelen Sinan Oğan, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında yaşanan terör olaylarına değinen Oğan, "Muhalefete kulak verin. Bu işi bilenlere kulak verin, burnunuzun dikine gitmeyin. Yazıktır, günahtır, her gün onlarca şehidimiz geliyor. Türkiye hiçbir zaman bu kadar fazla şehit vermemişti. Artık dünyada savaşlarda bile iki ülkenin savaşında bile bu kadar fazla şehit olmuyor. Son 8 ayda verilen şehit sayısı 450'yi buldu. Biz 2002'de hükümeti devrettiğimizde bir yıldaki toplam şehit sayısı 7 idi. O nedenle hükümetin derhal Güneydoğu ve Doğu Anadolu için terörle mücadele konseptini düzenlemesi lazım" diye konuştu.

"EN SON BU KURULTAY OLMASIN DİYE GİDECEĞİNİZ YER PATRİKHANE AVUKATLARI MI?"

8 Nisan'da mahkemenin alacağı kararı beklediklerini ve Türk adaletine inandıklarını ve güvendiklerini ifade eden Oğan, "Bu sebeple de devam eden dava üzerinden herhangi bir şey ifade etmeyeceğim. Çünkü adalete müdahale kabul edilemez. Olayın diğer boyutunda MHP Genel Merkezi'nin 9 sayfalık bir savunması ortaya çıktı. Maalesef Türk milliyetçileri olarak dün bir kez daha üzüldük. Bu hareket mahkeme kapılarına düşürüldüğünde çağrıda bulunmuştuk ve demiştik ki "Sayın genel başkanım bizi mahkeme kapılarına düşürmeyin gelin 548 delegenin oyunu dikkate alın ve kurultay kararını verin. Mahkeme karar vermek durumunda kalmasın" demiştik. Biz o zaman üzülmüştük bir de dün üzüldük. Patrikhane avukatlarından sayın genel merkezimizin yardım istediğini gördük. Hüseyin Hatemi ve Kezban Hatemi'den yardım istenildiğine şahit olduk. Sayın genel merkez yöneticileri siz ne yapıyorsunuz? En son bu kurultay olmasın diye gideceğiniz yer patrikhane avukatları mı? Ama şunu unutmayın değil patrikhane avukatları, gitseniz Vatikan'dan, Papa'dan bile destek alsanız fayda etmeyecek. O sebeple bu ülkede yeterince Ülkücü avukatları, hukuk adamları, hukuk profesörleri vardır. Eğer bir mütalaa alacaksınız sayın genel merkez yöneticileri mütalaa alacağınız yer patrikhane avukatları değil Türk milliyetçilerinin, Ülkücülerinin Ülkücü avukatların bulunduğu yerdir" şeklinde konuştu.

Sinan Oğan, Tokat'taki programının ardından Çorum'a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler