Seçimin Galibi Bacıoğlu

22 Temmuz seçimlerinin en başarılılarından biri, İstanbul 3. bölgeden seçimlere bağımsız giren Trabzonlu Dursun Ali Bacıoğlu oldu.

Seçimin Galibi Bacıoğlu

22 Temmuz seçimlerinin en başarılılarından biri, İstanbul 3. bölgeden seçimlere bağımsız giren Trabzonlu Dursun Ali Bacıoğlu oldu. Bacıoğlu, 2002 seçimlerinde kendi memleketinde 65 oy almasına rağmen, 22 Temmuz seçimlerinde kendisinin bile oy kullanmadığı İstanbul'dan 449 oy aldı. 

Trabzon'un Araklı İlçesi'nde manavlık yapan Dursun Ali Bacıoğlu, 22 Temmuz seçimlerinde İstanbul 3. bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu ancak, seçim bölgesinde birgün bile çalışma yapmadı. Afişi olmayan, miting düzenlemeyen, dahası insanlara ulaşıp kendisini tanıtmayan Bacıoğlu, sadece birkaç televizyon programında fikri projesini anlatıp halktan destek istedi. Trabzon'da oy kullanacağı için kendisine oy da veremeyen Bacıoğlu'na sandıktan 449 oy çıktı.

Gazetelere ilan vererek, kendisine oy veren herkese teşekkür eden Dursun Ali Bacıoğlu, Benim katıldığım televizyon programlarını yaklaşık 40 bin kişinin izlediğini ve seçim bölgemde bir milyon 800 bin insanın oy kullandığını dikkate alırsak, ne kadar az bir kitleye ulaşabildiğimiz ortaya çıkacaktır. Buna rağmen 449 oy almamız, fikri projemize insanların gösterdiği teveccühün kanıtıdır. Şayet siyasi partiler gibi propaganda imkanımız olsaydı ve iyi bir çalışma yapabilseydik, kesinlikle seçilebilirdim dedi.

OYLARINI 7 KAT ARTIRDI
Bacıoğlu'nun seçim öncesindeki en büyük vaadi fikri projesiydi. Bu projeye göre Bacıoğlu, dünyadaki bütün dinleri ve din içi mezhepleri İslam dininde birleştirmeyi, böylece Türkiye'yi dünyanın başkenti, ABD'yi de Türkiye'ye bağlı bir eyalet konumuna getirmeyi hedefliyordu.

2002 seçimlerinde memleketinde aday olan ve ancak 65 oy alabilen Bacıoğlu, 22 Temmuz seçim sonuçlarına göre oyunu yaklaşık 7 kat artırmış oldu. Projesinden vazgeçmeyeceğini ve hak için mücadelesinin süreceğini belirten Dursun Ali Bacıoğlu, Mücadelemizdeki haklılığımız bir gün mutlaka anlaşılacak diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset