Sare Davutoğlu: ’Farklı düşünsek de aynı geminin içindeyiz!’

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'na yaptığı ziyaretin sorulması üzerine,'Biz farklı düşünsek de aynı geminin içindeyiz. Temel nezaket paydasında buluşarak mutlaka beraber olma

Sare Davutoğlu: ’Farklı düşünsek de aynı geminin içindeyiz!’

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'na yaptığı ziyaretin sorulması üzerine,'Biz farklı düşünsek de aynı geminin içindeyiz. Temel nezaket paydasında buluşarak mutlaka beraber olmalıyız." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'yla beraber NTV ve Star TV ekranlarında ortak yayınlanan "Liderler Konuşuyor" programına konuk oldu. Sare Davutoğlu, bir hekim olarak Başbakan kadar yoğun bir tempoda çalışıp çalışmadığına yönelik soru üzerine, Başbakan kadar olmasa bile yoğun bir temposu olduğunu, bu durumun da birbirlerine karşı anlayışlı davranmalarını kolaylaştırdığını söyledi.

Sare Davutoğlu, mesleğiyle ilgili, "Tüm meslekler çok kutsal, çok önemli, hekimliğin her dalı da ayrıca çok çok önemli ve kutsal ama kadın doğumun şöyle bir özelliği var; özellikle doğum kısmı, hakikaten bir mucizeye tanıklık ediyorsunuz ve doğumun çok ayrı bir enerjisi var" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun teşvikiyle 2006 yılında tüp bebek dalında eğitim almaya başladığını kaydeden Sare Davutoğlu, "Ahmet Bey'in hayali; tüp bebekle uğraşırsam doğumları bırakırım gibi düşünmüştü. O dönemde büyük kızlarımız demişti ki, "Baba, annem doğumu bırakmaz. Şimdi ayrı bir eziyet çekiyoruz bu eğitim nedeniyle." Hakikaten doğum çok ayrı bir şey" diye konuştu. Başbakan Davutoğlu da, doğumun saati olmadığını belirterek, gece yarısı telefon geldiğinde eşini hastaneye yalnız göndermediğini ifade etti.

"KADINA KARŞI ŞİDDETE İNSANA KARŞI, TABİATA KARŞI, HAYVANLARA KARŞI ŞİDDETTEN AYRI GÖRMEDEN BAKMAK LAZIM"

Sare Davutoğlu, kadına şiddet olaylarıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, "Kadına karşı şiddete de genel olarak tümüyle insana karşı, tabiata karşı, hayvanlara karşı şiddetten ayrı görmeden bakmak lazım. Bu konuda alacağımız çok yol olduğu gibi yaptığımız da çok şey var. Fakat kanuni düzenlemelerle her şeyi düzeltemiyorsunuz. Belki toplumda daha kökten, daha derinden bir duyarlılık, farkındalık oluşturmak icap ediyor. Ama yasal düzenleme açısından hükümetlerin yapacağı hususlarda çok önemli bir eksiğimiz olmadığını düşünüyorum. İstanbul Sözleşmesi'nden başlarsak birçok düzenleme yapıldı. Fakat bunu topluma yaygınlaştırmamız gerekiyor" diye konuştu.

"FARKLI DÜŞÜNSEK DE AYNI GEMİNİN İÇİNDEYİZ"

Sare Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'na yaptığı ziyaretin sorulması üzerine, "Taziyeye gitmiştim. Selvi Hanım da sağ olsun, çok zarif bir ev sahipliğiyle beni karşıladı. Daha sonra amcamı kaybettiğimde sağ olsun taziye için telefonla aradı. Aslında olmalı. Çünkü biz farklı düşünsek de aynı geminin içindeyiz. Temel nezaket paydasında buluşarak mutlaka beraber olmalıyız. Umarım bundan sonra buna yönelik daha güzel şeyler de yaşarız. Fakat hakikaten bazen söylemler o kadar yaralayıcı olabiliyor ki bir sonraki adımda zorlanabiliyorsunuz. Bu, toplumda da böyle. Buna hepimizin katkıda bulunması gerekiyor. Tabii siyasilerden belki başlayarak ama medya dahil olmak üzere. Fakat hep tek taraflı değil belki herkesin katkıda bulanacağı bir süreçle inşallah. Özellikle koalisyon görüşmelerinde, Ahmet Bey de Kemal Bey" e teklif etmişti; "Ailecek de görüşmeler yapsak" diye" ifadelerini kullandı.

EMİNE ERDOĞAN'IN SARE DAVUTOĞLU'NA TAVSİYESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, Ahmet Davutoğlu Başdanışmanken, kendisine, "Hocayı burada yalnız bırakıyorsunuz" diye sitem ettiğini belirten Sare Davvutoğlu, Emine Erdoğan'ın kendisine verdiği tavsiyeyi şu ifadelerle anlattı:

"Ahmet Bey'in Başbakan olarak gireceği ilk seçim. Doğrusu bana bu tavsiyesi çok faydalı geldi. Dedi ki, "Bu dönemde, randevular çok sıklaşır, çok kimse görüşmek ister, genellikle adaylıkla ilgili olur." Ben doğrusu hiç öyle düşünmemiştim, çok yeni bir süreç olduğu için Başbakanlık. Bunun gibi hakikaten çok faydalı tavsiyeleri oldu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler