Sanayiden milletvekili adaylığına

AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Devlet Şankazan, "AK Parti'de bürokrat, teknokrat sınırlaması yok, herkese yer var. Herkese yer olduğunun en güzel örneği de benim" dedi.10 yaşında sanayide çıraklıkla hayata atılan Devlet Şankazan, 20 yıl arada

Sanayiden milletvekili adaylığına

AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Devlet Şankazan, "AK Parti'de bürokrat, teknokrat sınırlaması yok, herkese yer var. Herkese yer olduğunun en güzel örneği de benim" dedi.

10 yaşında sanayide çıraklıkla hayata atılan Devlet Şankazan, 20 yıl aradan sonra iki üniversite bitirdi. Azmiyle gençlere taş çıkartan Şankazan, 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. Önlüğünü giyerek otomobil tamiri yapan Şankazan, çıraklıktan patronluğa ve milletvekili adaylığına uzanan hayat hikayesini İHA'ya anlattı.

Devlet Şankazan, 1975 yılında Yozgat'ın Sorgun ilçesinden ailesiyle beraber Ankara'ya taşındı. Annesi Şefika ve babası Sabit Şankazan'ın "Oğlum kolunda bir altın bilezik olsun" nasihatiyle yola çıkan Devlet Şankazan, 10 yaşında Ankara'nın Maltepe semtindeki bir otomobil servisinde çırak olarak çalışmaya başladı. İlkokul çağında hayata atılarak küçük sanayi esnafından yetişen Şankazan, çıraklık, kalfalık ve ustalığın ardından patronluğa kadar yükselen başarı basamaklarını ağır ağır çıktı.

20 YIL ARADAN SONRA İKİ ÜNİVERSİTE BİTİRDİ

Hayalini gerçekleştirmek için 20 yıl aradan sonra 30 yaşında iki üniversite bitiren Devlet Şankazan aynı zamanda 14 Ağustos 2001'de kurulan AK Parti'nin kurucuları arasında yer alıyor. Şankazan, otomotiv tamirciliğindeki 50 yıllık tecrübelerini çalışanlarına aktarmayı da unutmuyor.

1975 yılında ilkokulu bitirdikten sonra otomobil tamirciliğine başladığını anlatan Şankazan, "Rahmetli annem ve babam kolumda bir altın bilezik olsun diye okumayı çok istediğim halde beni okutamadılar. Sanatım olsun diye otomobil tamirciliğine başladım" dedi.

"ÇIRAKLIĞINI YAPMADIĞIN BİR İŞİN USTALIĞINI YAPAMAZSIN"

"Okumak içimde hep bir özlemdi" diye konuşan Şankazan, "Allah nasip etti, önce iyi bir çırak oldum sonra kalfa oldum daha sonra iyi de bir usta oldum. Ama okuma hevesi içimde kalmıştı. Daha sonra üniversite sınavlarına girerek Gazi Üniversitesi Otomotiv Teknolojisi bölümünü bitirdim. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi'ni bitirdim. Şuanda iki otomobil servisimiz var, kendim de işimin başında zaman zaman duruyorum. Çünkü Cumhurbaşkanımızın bir sözü var, "Çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığını yapamazsın" diye. Biz de çıraklıktan başladık, Allah'a çok şükür, şuanda işimizin ustalığını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÖZÜMÜ AK PARTİ'DE AÇTIM"

Şankazan, çıraklıktan başlayarak mesleğinin son aşamasına geldiğini belirterek, "2001 yılından beri Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, AK Parti'nin kuruluş süreci içerisinde yer aldım. 2002 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olarak müracaat ettim ama kısmet değilmiş. 2002 yılından beri AK Parti ile olan gönül bağımızı hiç koparmadık, gözümüzü AK Parti'de açtık, AK Parti'de devam ediyoruz. Şimdi Allah nasip etti, 1 Kasım seçimleri için milletvekili adayı oldum. Çalışıyoruz, memleketimiz, milletimiz, birliğimiz ve dirliğimiz için uğraşıyoruz" dedi.

"TABANA HİTAP EDEN PARTİYİZ"

1 Kasım seçimleri kapsamında seçim bölgesi olan Ankara'da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiğini anlatan Şankazan, desteklerinden dolayı esnafa teşekkür etti.

Şankazan, "AK Parti'de sen ben yok, biz varız. AK Parti'de bürokrat, teknokrat sınırlaması yok, herkese yer var. Herkese yer olduğunu en güzel örneği de benim. Halkın her kesimini kucaklayan, halkın her kesiminden milletvekili adaylarımız var. Çünkü biz tabana hitap eden bir partiyiz. Onun için tabandan gelen birisi olarak ben buradayım, karşınızdayım" şeklinde konuştu.

"YAPILAMAYANI AK PARTİ İKTİDARI BAŞARDI"

20 yıl aradan sonra iki üniversite bitirdiğini belirten Şankazan, şöyle devam etti:

"Biri otomotiv teknoloji yani otomotivin sıfırdan başlayıp imalatına kadar, Sayın Bakanımızın yerli araba dediği bölümler, tam da bizim bölümümüz. Bir aracın topraktan demirinin çıkartılıp piyasada yürümesine kadar eğitimini aldım. Bugün yine şükürler olsun ki Sayın Bakanımızın açıkladığı 2020 yılında da piyasaya çıkacak olan yerli arabalarımız var. Ben bununla ilgili eğitim aldım. Yerli araba vatanımıza, milletimize hayırlı oldu. Gerçekten ülkemiz için bir değerdir. Yıllardır söylenip de yapılamayan şeyi AK Parti iktidarımız başardı. Daha da yapacağımız çok şeyler var."

"SİYASİ SÜREÇ SABIR, GÖNÜL, VEFA İSTER"

2001 yılında siyasi hayatına başladığında AK Parti'deki ağabeylerinin kendilerine, "Siyasi süreç çok sabır ister, gönül ister, vefa ister" dediklerini hatırlatan Şankazan, "Biz de dedik ki; "Allah'a çok şükür o sabır, o gönül, o vefa bizde var." Hiç kopmadık. 2002 yılından beri partimizin hemen hemen her organizasyonu içerisinde yer almaya gayret ettim. İllerde, ilçelerde görev aldım, teşkilatların düzenlemiş olduğu organizasyonlara mümkün olduğunca katılmaya çalıştım. Allah'a çok şükür AK Partimizi hiç bırakmadık. Gönülden seviyoruz. Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, Başbakanımızı seviyoruz. Partimizin şuanda bütün milletvekilleri hepsi birbirinden kaliteli. Onlarla beraber, onlarla aynı grubun içerisinde olmak, bir milletvekili adayı olarak gerçekten yaşanabilecek gururların en büyüğü. Bu gururu bize yaşatan Başbakanımıza, AK Parti yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şankazan, 1 Kasım seçimlerinde halkın birlik, beraberlik ve istikrarı için hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Halkımızın istikrarı seçmesi lazım. İstikrarın bozulmasından en çok zararı gören kesim esnafımız. İnşallah esnafımız, halkımız sağduyulu olur, istikrara, memleketimizin geleceğine oy verir. İnşallah güçlü bir hükümet kurarız, ülkemiz de refaha çıkar" dedi.

YERLİ OTOMOBİL ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Yerli otomobil konusunda Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın bilgi verdiğini belirten Şankazan, "Yerli otomobil ülkemizde büyük bir sevinç yaşattı ama bazılarında büyük üzüntü yarattı. Üzüntü yaratan gruplar malum. Her şeye rağmen Türkiye'de yerli otomobil yapılacak, prototipi var, araçlar yürümeye başladı. Herkes çok mutlu, sadece otomobil değil daha büyük teknolojiler üretiyoruz. Türkiye artık her şeyi üretecek güçte. Bu da önce Allah sonra AK Parti'nin sayesinde oldu" diye konuştu.

Seçime 13 gün kala milletvekili adayı olduğu Başkent'te esnaf ziyaretleri ve diğer faaliyetlerle çalışmalarını sürdüren Şankazan, Etimesgut 30 Ağustos Mahallesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını esnafa ileten Şankazan, güçlü bir iktidar için esnaftan destek istedi.

Sanayiden milletvekili adaylığına

Sanayiden milletvekili adaylığına

Sanayiden milletvekili adaylığına

Sanayiden milletvekili adaylığına

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset