Saadet Partisi Ortahisar İlçe Divanı toplandı

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı aylık ilçe divanını İl binasında gerçekleştirdi. Divana İlçe Başkanı Murat Özcan ,İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ,  Of Belediye Meclis Üyesi  Musa Gözütok , Kadın Kolları , Gençlik kolları , mahalle temsilcileri ve çok sayıda misafir katıldı.

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Divanı toplandı
Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Özcan İlçe yönetiminin altı aylık döneminin değerlendirmesini yaptı. Yaptığı konuşmada ‘’Öncelikle ,18 Mart Çanakkale  Zafer’ini  kutlar tüm şehitlerimize  Allah’tan rahmet gazilerimize sağlık ve huzurlar dilerim. Allah onlardan razı olsun. Bizleri de ahirette Peygamber efendimizin sancağı altında buluştursun inşallah. İlçe yönetimi olarak Ortahisar’ın sorunları ile ilgilenmeye devam ediyoruz. Altı aylık sürede gündeme getirdiğimiz üç önemli konu oldu. Bunlardan birincisi Avrasya pazarı esnafının mağduriyeti. Bununla ilgili müsbet adımlar var. Ancak yeterli değil. Önümüzdeki haftalarda Pazar esnafı ile tekrar buluşup verilen sözlerin akıbeti hakkında bilgi alacağız ve bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Şimdilik geçici olan çözümlerin kalıcı olup olmayacağı konusunu takip edeceğiz. Yerel yönetimleri ve bu konularda topluma doyurucu açıklama yapmayan milletvekillerini ilgi ve alaka göstermeye davet ediyoruz. Yakinen ilgilendiğimiz bir diğer konu fındık meselesi. Geçtiğimiz yıllarda gerçek değerini bir türlü bulamayan fındık konusunun da takipçisi olacağız. Balığın kilosu kırk beş lira oldu. Ak Partili yetkililere soruyorum temel gıdaların başında gelen balık bu fiyatlara nasıl çıkıyor. Bu konuda yeterli denetimler yapılıyor mu? Fındığın gerçek değerine ulaşması için fındığa yüzme mi öğretmemiz lazım? Önemli konularımızdan bir diğeri de 18. Madde uygulamasından doğan hak ihlalleri. Bu günlerde her ne kadar çeşitli sözler verilmiş olsa da bu sözlerin akıbetini de mahalle sakinlerimiz ve temsilcilerle konuşarak takip edeceğiz. Gerekli bilgilendirmeleri yapacağız inşallah.’’ dedi.

Of Belediye Meclis Üyesi ve Saadet Partisi İl Teşkilat Başkanı Musa Gözütok ise hükümetin ekonomi programlarını eleştirdi ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesini eleştirdi. Musa Gözütok konuşmasında ‘’ Hükümet şeker fabrikalarının zarar ettiğini söylüyor ve burada çalışanların diğer kamu kurumlarına aktarılacağını beyan ediyor. Madem zarar fazla çalışandan kaynaklanıyor ,işçi sayısını azaltın satmayın. Hükümet özelleştirme diyor ,TMO bu fabrikaları talip olduğunu söylüyor. Yani hükümetin bir kanadı özelleştirmek istiyor diğer kanadı ben satın alayım diyor. Bu nasıl izah edilebilir. Burada başka planlar mı yapılıyor? Şeker fabrikaların yetkilileri açıklama yapıyor. Zarar değil bu kurumlar kar ediyor. Siz zaten uygulamalarınızla beş yüz bin olan üreticiyi yüz yirmi bine düşürdünüz. Çiftçiyi emeğinden soğuttunuz  ,bu durumu düzeltmek yerine  daha da karmaşık bir hale çevirdiniz.’’ Dedi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset