"PKK en çok Kürt halka zarar veriyor"

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Bu terör örgütünün en çok zarar verdiği kendi Güneydoğu halkıdır. Oradaki Kürt halkımızdır" dedi.TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, öğle saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine gelerek burada İbrahim Göker Parkı'n

"PKK en çok Kürt halka zarar veriyor"

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Bu terör örgütünün en çok zarar verdiği kendi Güneydoğu halkıdır. Oradaki Kürt halkımızdır" dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, öğle saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine gelerek burada İbrahim Göker Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı programda konuşan Meclis Başkanı Yılmaz, ilçe halkının bayramını kutladıktan sonra birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Allah'a hamdolsun çevremizdeki ateş çemberi içerisinde Türkiye adeta bir barış adası gibi. Sıkıntılarımız yok mu, var. Ancak çevredekilere bakarsak yine Allah'a hamdolsun en iyi ülkelerden biriyiz. Niye iyiyiz, bugün birlik ve beraberliğimizi sağlıyoruz. Biz bir ve beraber olursak ekonomimiz güçlü, ordumuz güçlü olur. Yabancılar ve düşmanlar buraya yan gözle bakamaz" dedi.

Düşmanların Türkiye'ye kem gözle bakmasını engellemenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini belirten Yılmaz, "Bu birlik ve beraberlik Türkiye'yi güçlü kılıyor. Avrupa Birliği 28 ülkeden oluşuyor, 28 ülke bir araya geldi Suriye'den gelen 120 bin göçmeni kendi arasında pay edemedi. En sonunda mutabık kaldılar ama Macaristan, Slovenya, Romanya karşı çıktı, Finlandiya çekimser kaldı 120 bin insanı paylaşamadılar. Türkiye ne yaptı, 2 milyonun üzerindeki insanı yaklaşık 5 yıla yakın misafir ediyor, 7,5 milyar dolarda harcama yapmış, yinede Allah'a hamdolsun bir sıkıntısı yok. Zengin değilse bile gönlü zengin" diye konuştu.

"BUNA KİM İNANIR ?"

Terör örgütünün Kürt halkına zarar verdiğini ifade eden Yılmaz, "Bu terör örgütünün en çok zarar verdiği kendi Güneydoğu'da ki halkıdır. Oradaki Kürt halkımızdır. Ve kendi halkına ihanet ediyordur. Kendi halkına ihanet ettiğini bilmiyordur veya biliyordur. Ama aklı başında olan insan şöyle bir bakar, yaptığın hareketin oradaki halka bir faydası var mı? Yok. Oraya yatırım gidiyor mu? Yok. Yatırımı engelliyor musun? Yok. Oradaki yolları engelliyor musun? Engelliyor. Okulları engelliyor musun? Engelliyor. Fabrikalar kurulmasını engelliyor musun? Engelliyor. O halde oradaki insanları hem fakir bırakıyorsun, hem cahil bırakıyorsun. Hem öldürüyorsun. Hem de kendi halkına ihanet etmediğini söylüyorsun. Buna kim inanır. Hiç kimse bilerek ihanet etmez. Ama kendi halkının aleyhinde çalışıyorsan yapmış olduğun hareketler, eylemler kendi halkın neticesinde bir sonuç doğuruyorsa bil ki kendi halkına ihanet ediyorsun. Bu terör örgütü kendi halkına ihanet ediyor. Birçoğu da belki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Hepsi değilse bile birçoğu" şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Yılmaz daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler