Pekşen'den Erdoğan'a Lozan sorusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Lozan'ı bize zafer diye yutturdular" sözlerine CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'den cevap geldi.

Pekşen'den Erdoğan'a Lozan sorusu
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27. Muhtarlar toplantısında kullandığı "Lozan'ı bize zafer diye yutturdular" sözlerine sert çıktı. 

“Bugüne kadar Lozan’ı bize zafer diye yutturmaya çalıştılar. Bunun neresi zafer” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini 'gündem değiştirmek için girişilen absürd bir çaba' olarak niteleyen Pekşen, Lozan 'zafer mi' yoksa 'zafer değil mi' tartışmalarına katıldı. 

CHP'li Pekşen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini şaşkınlıkla izlediğini belirterek şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugünkü muhtarlar toplantısında söylediklerini gerçekten büyük bir şaşkınlıkla izledim. Asıl şaşkınlığım söyledikleri değil, onun taşıdığı ruh hali için şaşırdım. Sayın Erdoğan demek ki; Türkiye’nin olağanüstü sıkışan gündeminde artık gündemi değiştirmek için absürt konulara girecek. Özellikle olağanüstü hali 12 aya uzatmak ve Lozan konusunda söyledikleri... Hiçbirisinin bu ülkede karşılık bulacağını düşünmüyorum."

SİZİN İKTİDARINIZDA OLDU

Pekşen, gündeme bomba gibi düzen Lozan Antlaşması konusunda ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şu soruları yöneltti: "Sayın Erdoğan; sizin Cumhurbaşkanlığınız ve Başbakanlığınız döneminde Ege'de adalarımıza el konuldu. Yine sizin başbakanlığınız, Cumhurbaşkanlığınız döneminde Kıbrıs'ta gaz sahalarına el konuldu. Türkiye’nin hak sahibi olduğu sahalara el konuldu. Yine Türkiye’nin öbür tarafında güneydoğusunda çok ciddi bir kalkışma var. Bu kalkışma da sizin iktidarınız döneminde oldu ve bunu hiçbir şekilde çözemediniz, engel olamadınız. Siz bunlara ilişkin bir cevap veriniz." 

GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN LOZAN'A SALDIRIYORLAR

Son günlerde yaşananların kasıtlı bir gündem değiştirme çabası olduğunu iddia eden Pekşen, "'Son gelişmelerin hiçbiri tabii ki tesadüf değil. Özellikle ekonomi çok sıkıştı, Türkiye dış politikada büyük bir kırılganlık ve büyük bir başarısızlık yaşıyor. Dünyadan ciddi anlamda ötekileştirildi ve uzaklaştırıldı. Siyasi iktidarın dünyadaki saygınlığı çöktü. Böyle olunca da absürt gündemler bulma gayretleri oluyor. Biliyorsunuz geçmişte okul adları değiştirildi. Cumhuriyete karşı okullarda çeşitli eylemler yapıldı. Bunlara CHP örgütü ve milletvekilleri çok ciddi bir tepki gösterdi, böyle olunca kamuoyunda bir karşılık bulamadılar. Şimdiyse Lozan’a saldırıyorlar. Gündemi tutabilmek için her türlü absürtlüğü yapabileceklerini biliyoruz. Zaten Lozan seçilebilecek olan en başındaki konuydu. Şimdi onu gündeme taşıdılar. Yine Yozgat’ta bir valinin içki yasağı bahanesiyle gündemi değiştirme gayretleri var. Öbür tarafta 15 Temmuz'u tatil ilan ediyorlar. Ekonomi sıkıştı. AKP iktidarı yoğun bir gidiş sürecine doğru girdi. Toplumun büyük bir kesimi büyük rahatsızlık içerine girdi, irrite oldu. Doğal olarak toplumu baskılayıp gündemi bu konuların üzerine çekerek halkı yine atlatmaya, biraz daha iktidara tutunmaya çalışıyorlar. Ama kolay olmayacak, bunları göndereceğiz hiç merak etmeyin. Türkiye güçlü bir ülkedir. Bu halkın artık sorgulamaya başladığını görüyorum. Halk ciddi olarak sorguluyor. Her kesimden insan da sorguluyor, kendisine oy veren de seçmen de sorguluyor. İşleri kolay değil, gidecekler." diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset