Osman Pamukoğlu: ’Mermiden kurtulabilirsiniz ama...’

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Eski Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Eskişehir'de düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör olaylarını eleştirdi. Pamukoğlu, "Bu tip mücadelede mermiden kurtulabilirsiniz ama ruhun

Osman Pamukoğlu: ’Mermiden kurtulabilirsiniz ama...’

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Eski Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Eskişehir'de düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör olaylarını eleştirdi. Pamukoğlu, "Bu tip mücadelede mermiden kurtulabilirsiniz ama ruhunuzun tahrik olmasından kurtulamazsınız." dedi.

HEPAR Eskişehir İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen "Terör ve Siyaset" konulu konferansta konuşan Pamukoğlu, savaşın insanoğlundan kaynaklandığını belirterek, "PKK'nın nasıl bitirileceği ile ilgili ne yapılacağını nasıl yapılacağını hangi yöntemle yapılacağını söylemeleri mümkün değil, aslında belli son 3-4 yıldır bir savaştır barış lafıdır gidiyor. Eğer barış lafını konuşuyorsanız savaştasınız demektir. Savaşta değilsek barış neden konuşulsun? Aylardır mültecilerin halini denizlerde ve karalarda görüyorsunuz değil mi? İşte savaş insanoğlunun ikiyüzlülüğünden ve aç gözlülüğünden çıkıyor. Bu insanın genetik yapısında böyle" dedi.

1978'DE 30, 1993'DE 13 BİN SİLAHLI PKK'LI DAĞ KADROSU VARDI

PKK terör örgütünün yapılanmasını anlatan Pamukoğlu, şunları söyledi:

"Yapılacak şey şu; Bu savaş sanatı neyse buna göre ulusların yetiştirilmesi lazım. Savaş yapmasanız bile. Sizin iyi savaştığınızı öğrendikleri an size kimse sataşamaz. PKK, 1978'de Diyarbakır'ın kuzeyindeki köyde toplandılar, 30'a yakın PKK dedikleri partiyi kurdular. 12 Eylül askeri darbesinden korktukları için Filistin'deki kamplara gittiler. O kamplarda 1983'e kadar örgütlendiler, eğitildiler. Bu İmralı'daki, o bilinen eşkıya reisi hep o 30 kişiye dahil olanlardır. 1983'de hem Talabani hem de Barzani PKK'yı Kuzey Irak'taki bölgesine yerleşmesine müsaade etti. 1 yıl sonra PKK ilk defa Türkiye Cumhuriyeti Devleti hudutlarında iki yerde saldırdı. İlk kez kamuoyu bunları Eruh ve Şemdinli baskınlarında tanıdı. O yıllarda çok zayıflardı, Hakkari'nin köylerinde dolaşıyorlardı. 1990 yılına kadar bunlar hep 20-30 kişilik 10-15 kişilik gruplarla dolaşıyorlardı. Gençlerin bizi kimlerin nasıl bu hale getirdiğini bilmesi lazım. 1991 yılında PKK tüm Hakkari ve Şırnak'taki sınır karakollarına aynı anda saldırdı. Karakollarda 30-40 jandarma askeri var. 1991-1992 o döneme bakıldığında basılmayan karakol kalmadığı gibi, bazı karakollar 2 kere, 3 kere, 4 kere 5 kere basılmış. 93 yılında dağlarda yani Kuzey Irak dahil 13 bin silahlı PKK'lı dağ kadrosu vardı."

TARİH BUNLARI YAZACAK

Önümüzdeki 100 yıl sonra tarihçilerin bu olaylara değineceğini ifade eden Pamukoğlu, "Bu sanki kendi kendine oldu. Böyle bir şey yok. Bir tarih yazılacak ama bu benim anlattığım gibi yazılacak. Tarihçiler bunu böyle yazacak. 100 yıl sonra "Bir milletin başına gelenler" adıyla yazılacak. Tüm hakimiyetleri Kuzey Irak'ta. Artık herkes bunu öğrendi. Bu nasıl oldu da bu hallere geldi? Nasıl son 1,5 ayda 127 şehit? Bir de insanların fark etmediği bir şey var. 6 tane yaralı 7 tane yaralı. Bir şey daha var. Bu tip mücadelede mermiden kurtulabilirsiniz ama ruhunuzun tahrik olmasından kurtulamazsınız" ifadelerini kullandı.

DOÇKALAR IRAK'TAN BİNGÖL VE TUNCELİ'YE NASIL GİTTİ?

PKK'nın destekçilerinin Türkiye'nin NATO müttefikleri olduğunu ileri süren Pamukoğlu, "Son 1,5 - 2 ayda Bingöl'de Tunceli'de 9 tane doçka var. O bütün bir silah değil 3 parçadır. Irak ile Tunceli ve Bingöl'e bu dokçalar nasıl gitti? PKK sırtında mı götürecek o kadar mühimmatı? Bu nasıl kökü saçağı ile bitirilecek. Bunu kim yapabilir, nasıl örgütlenme ile yapabilir? Hangi istihbaratla yapabilir? Bunu kim yapacak? Halk var, bunun meclise seçip gönderdikleri var. Bir de devletin Eski Yunan'dan gelen örgütlenmesi, yani bürokratlar var. Herkes şöyle bir muhakeme yapacak. Kim ne yapacak, nasıl yapacak da bu iş bitecek? Hiçbir ülkenin topraklarında terör yabancı ülkelerin dış desteği olmadan asla büyüyemez, asla gelişemez, asla iş yapamaz. Bunların destekçileri maalesef bizim NATO'dan müttefiklerimiz" şeklinde konuştu.

Konferans, Pamukoğlu'nun konuşmasının ardından soru-cevap bölümü ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler