"Odamı boşaltmıştım, sürpriz olmadı"

AK Parti'nin eski sözcüsü Beşir Atalay, yeni yönetiminde yer almamasıyla ilgili kırgın olmadığını belirterek, "Geçen hafta zaten odamı boşaltmıştım, sürpriz olmadı" dedi. Atalay, 1 Kasım seçimleri için adaylık başvurusu yaptığını da açıkladı.Atalay, NTV'd

"Odamı boşaltmıştım, sürpriz olmadı"

AK Parti'nin eski sözcüsü Beşir Atalay, yeni yönetiminde yer almamasıyla ilgili kırgın olmadığını belirterek, "Geçen hafta zaten odamı boşaltmıştım, sürpriz olmadı" dedi. Atalay, 1 Kasım seçimleri için adaylık başvurusu yaptığını da açıkladı.

Atalay, NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Atalay, "Parti kurulduğundan bu yana ilk defa yönetimde değilsiniz? Ne diyeceksiniz?" sorusuna, "AK Parti'nin kurulduğu günden beri aktif görev yaptım. 12 yıl bakanlık son 1 yılda parti sözcülüğü görevlerinde bulundum. Görev değişimlerinin olması lazım. Son 4 kongrede hepsinde MKYK üyesi seçildim. Bu değişiklikleri normal görmek lazım. MKYK'da, MYK'da ciddi değişiklik oldu. Allah kolaylık versin" cevabını verdi.

Atalay, "Geçen hafta zaten odamı boşaltmıştım, sürpriz olmadı. Görevden ayrılma partimden ayrılma değil. Kendi hayatımdan önemli gördüm bu partiyi. AK Parti'yi bir partiden öte gördük biz hep. Bir kutlu hareket. Yine bir görev düşerse yapmaya hazırım" dedi.

Atalay, kırgınlık olup olmadığı sorusuna, "Yok hiç yok. Bu soru önemli hele böyle değişim olduğu zamanlarda bu tür sorular çok önemli. Siyasetin içinde bir sürü inişler çıkışlar vardır. Oradalar kaybolmamak lazım. Biraz belki bugün sözcü olarak konuşmadığım için yani partiyle ilgili politikalarımızla ilgili 13 yıllık aktif görev içinde dışarıda partimi eleştirmedim. Ya bakan oldum ya genel başkan yardımcısı oldum eleştiren konumunda olamazsın orada sorumluluk senin" diye cevap verdi.

CUMHURBAŞKANININ ETKİSİ OLDU MU ?

Erdoğan'ın listeler üzerinde etkisi olup olmadığı sorusu üzerine Atalay şunları söyledi:

"Benimki bir anlamda biraz bir veda. Bu konularda çok fazla yorum yapmam yanlış da değerlendirilir. Hızla seçime doğru bir çalışma ortamı oluşuyor. Bu tartışmalara çok fazla girmem. AK Parti 7 Haziran seçiminin sonuçlarını iyi çalıştı iyi bir analiz raporu çıkardık".

'Milletvekili listelerinde nasıl bir değişiklik beklemek gerekir? Siz adaylık başvuru yaptınız" sorusuna Atalay, "Yaptım evet. Başbakanımız listeleri yeni MYK ile yapacağım dedi. Biz ara komisyon olarak çalışmaları bitirdik sunduk. Gerçekçi olmak lazım ilk defa başvurmuş ve milletvekili seçilmiş büyük bir grup var. Bir yandan şu anda 3 dönemlik olanların da başvurusu var. Orada da ciddi bir birikim var. Allah kolaylık versin yeni üst kurul çalışacaklar sonucu da göreceğiz. Kolay bir şey değil" cevabını verdi.

AK PARTİ NE YAPMALI ?

"AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri öncesi ne yapması gerekir kaybettiği oyları geri kazanması için?" sorusu üzerine Atalay, "Kısa sürede ne yapılabilir dediğinizde çok kolay değil ama bir yandan da şu var, yaklaşık 3 ay önce bir seçime gidilmiş orada seçim sonucuyla ilgili elinizde değerlendirmeler var. Bunlara hiç değinmeden veya bir kısmıyla ilgili düzeltici hiçbir şey yapmadan yeniden seçime gittiğinizde sonucu değiştirmek çok kolay olmayabilir. Bir takım şeyleri değiştirmek gerekir" dedi.

İSTİHBARAT KONUSUNDA ELEŞTİRİLER

Kamu güvenliği ve diğer konuların çözüm sürecinin parçası olmadığını söyleyen Atalay, istihbari ve operasyonel ihmal olup olmadığına ilişkin, "Diğer konularda ihmaller varsa onlar ayrı şeylerdir. Suriye'deki gelişmeler çözüm sürecini çok olumsuz etkilemiştir. Suriye'nin kuzeyindeki oluşum oradaki gelişmeler Türkiye'nin içine çok yansımıştır. Çözüm süreci yoksa çok daha kısa sürede hedeflerine doğru gidebilirdi diye düşünüyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler