Muharrem İnce iddialı konuştu

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Daha önce Eylül 2014'de 177 imza bulmuştum, 415 oy almıştım. 177 imza ile 415 oy alınıyorsa 500 imza ile kaç oy alınacağını siz tahmin edin" dedi.CHP'nin geleneklerinde imza toplayarak olağanüstü kurultayın pek olma

Muharrem İnce iddialı konuştu

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Daha önce Eylül 2014'de 177 imza bulmuştum, 415 oy almıştım. 177 imza ile 415 oy alınıyorsa 500 imza ile kaç oy alınacağını siz tahmin edin" dedi.

CHP'nin geleneklerinde imza toplayarak olağanüstü kurultayın pek olmadığını kaydeden İnce, "Zaten 500 kişi işini gücünü bırakıp notere gitmişse, noterde para harcamışsa, bunu kargoya verip göndermişse ciddi bir problem vardır. Bundan önceki olağanüstü kurultay benim bir sözüm üzerine toplanmıştı. O gün bir sözü olağanüstü kurultay için yeterli görenler, bugün noterden gelen 500 imzayı yeterli görmüyorsa ortada ciddi bir sorun vardır. Biz CHP'nin bir büyük değişimi yaşamasını istiyoruz. Ocak'ın 16'sında kurultay yapacağını duyurmak parti meclisini saf dışı etmektir, önünü kesmektir. CHP'nin tüzüğünde nasıl toplanacağı yazılı. CHP'nin il ve ilçe kongreleri bitmeden, parti meclisinin kararı olmadan Ocak ayında kurultay yapılacağını söylemek parti meclisine hakarettir. Herhalde o parti meclisi üyeleri kendilerinin devre dışı bırakılmasına tepki göstereceklerdir" dedi.

"CHP DE AKP'YE BENZİYOR"

CHP'nin AK Parti'ye benzediğini kaydeden İnce, "Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığından açıklama yapılıyor. Biz başkanlık sistemine geçtik mi? Açıklama Başbakanlıktan yapılmalıdır. CHP de AKP'ye benziyor. Fiili olarak Türkiye'de başkanlık sistemi var, anayasayı falan taktığı yok, CHP'nin bundan farkı ne? Parti meclisi karar almamış, il ve ilçe kongreleri bitmemiş kurultay tarihi açıklıyorsunuz. Kendinizi parti meclisi yerine koyamazsınız. CHP sosyal demokrat bir partidir. Olağanüstü kurultay kararını Sayın Genel Başkan verebilir, olağan kurultay tarihini sayın genel başkan bile veremez. Tüzük ortada, bu yetki parti meclisine aittir. Yanlışları söylemeye devam edeceğiz. Partimizin tabanı bu gidişten rahatsız. 177 imza ile 415 oy alınıyorsa 500 imza ile kaç oy alınacağını siz tahmin edin. Ne yaparsa yapsınlar, bu delegeler mevcut yönetimi seçmiştir, yetkiyi bunlar vermişse hesabı da bunlara vermek lazım. "Bunlar beni yener, o zaman delegeleri değiştireyim, yenileri ile yarışayım" bu doğru değil, göreceksiniz yenileri de sizi yenecektir. Bu değişimin önünde durulamaz" diye konuştu.

İnce, bu akşam saat 17.00'ye kadar seçimli olağanüstü kurultay için gereken 601 imzayı toplayamazlarsa imza sahiplerinin isimlerinin genel merkeze verilmeyeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset