Muharrem İnce Genel Başkan adaylığını açıkladı!

CHP Genel Başkanlığı için ilk aday Muharrem İnce!

Muharrem İnce Genel Başkan adaylığını açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, özel bir televizyon canlı yayınında yaptığı açıklamasında, yeterli imza toplaması halinde genel başkanlık için aday olacağını söyledi.


Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP’deki tartışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li Muharrem İnce, yeterli imza toplayabilmesi halinde aday olacağını söyledi.

"Kurultay yönetimi yetki verir, partinin tapusunu vermez ve partiyi yönetenler her şeyi yapma hakkına sahip değillerdir" diyen İnce şu ifadeleri kullandı: "CHP aday olacağım demekle aday olunmuyor. Kurultay delegelerinin yüzde 10 imzasıyla aday olabilirsiniz. Bin 200 desek 120'siyle aday olabilirsiniz. 120 imza size vermezlerse aday olamazsınız. 120 imzayı size verirlerse aday olacak mısınız diye sorarsanız? Tabi ki yeterli imzayı bulursam genel başkan adayı olacağım."

İLK ADAYLIĞI DEĞİL

Muharrem İnce, daha önce de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yeterli imzayı toplayıp aday olmuştu. İnce, Kılıçdaroğlu’nun imza yeter sayısına bakmadan kurultay kararı alması gerektiğini söylerken, ”Parti içinde Saray’dan talimat alanlar var” iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi
 

CHP'DE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN NE GEREKİYOR?

CHP Tüzüğü'ne göre, üst yönetimin kararıyla ya da kurultay delege tam sayısının beşte birinin imzasıyla olağanüstü kurultay toplanabiliyor. Kurultayın seçimli olması içinse, son kurultay göz önüne alındığında, 1275 delegenin 650'sinin imzası gerekiyor.

Olağanüstü kurultay isteğinin usulüne uygun olarak parti yönetimine ulaştırılmasından başlayarak, en geç 45 gün içinde, yetkili yönetim birimince kongre toplanması ve bu toplantının da 15 gün önce usulüne uygun olarak duyurulması gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset