Muharrem İnce CHP Başkan adaylığını açıkladı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Ümit Kocasakal'dan sonra Muharrem İnce de rakip oldu.

Muharrem İnce CHP Başkan adaylığını açıkladı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.


Muharrem İnce bugün düzenlediği basın toplantısında "CHP'nin 36. olağan kurultayın sonuçları Türkiye için çok önemlidir. Kurultaya giderken parti içi tartışmalarda olmayacağım, kurultayda adayım" dedi.

İLK ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN KOCASAKAL OLDU 

Genel başkan ve Parti Meclisi'nin (PM) belirleneceği CHP 36. Olağan Kurultayı'na 3-4 Şubat'ta Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Ana temasının "adalet ve cesaret" olarak belirlendiği kurultayda, aday adaylığı için ortaya çıkan ilk isim, eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal oldu.     

KOCASAKAL İMZA TOPLAMAYA BAŞLADI

CHP Tüzüğüne göre, toplam delege sayısının yüzde 10'unun imzasıyla genel başkanlık başvurusunda bulunması gereken Kocasakal'ın, yaklaşık 120 imzayı toplayabilmek için çalışma yaptığı, çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi. Parti kulislerinde, Kocasakal'ın yeterli imzayı toplaması "sürpriz" olarak görülüyor.

Kurultayda, Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkabilecek en güçlü adayın, partinin 5 Eylül 2014'te yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı'nda aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise dün adaylığını açıkladı. İnce, 18. Olağanüstü Kurultay'da 177 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday olmuş, sürpriz bir çıkış yaparak 415 oy almıştı. 944 delegenin imzasıyla genel başkan adayı olan Kılıçdaroğlu ise 740 oy alarak yeniden genel başkan seçilmişti.

CHP'nin 16-17 Ocak 2016'da yapılan 35. Olağan Kurultayı'nda ise İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın gerekli delege sayısına ulaşamaması üzerine Kılıçdaroğlu tek aday olarak seçime girmişti.

Partide, PM'ye girmek isteyenlerin de yoğun bir kulis çalışması yürüttüğü ifade ediliyor. 

CHP'de PM üyeliğine seçilmek, Genel Başkanın oluşturacağı MYK'da yer alabilmenin de önünü açıyor. Genellikle "çarşaf liste"nin tercih edildiği kurultaylarda, 60 PM üyesi belirleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler