Muhalefete ’kongre’ çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Seçim yenilgilerinden sonra kongre tartışması yapan muhalefet partilerine de tavsiyem, kongreden korkmasınlar. Kendi kongrelerinden çekinenler, Türkiye'ye gelecek vaadinde bulunamazlar" dedi.Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım'da seçile

Muhalefete ’kongre’ çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Seçim yenilgilerinden sonra kongre tartışması yapan muhalefet partilerine de tavsiyem, kongreden korkmasınlar. Kendi kongrelerinden çekinenler, Türkiye'ye gelecek vaadinde bulunamazlar" dedi.

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım'da seçilen 317 milletvekili ile AK Parti Genel Merkezinde buluştu. Partisinin 26. Dönem milletvekilleri ile ilk kez bir araya gelen Davutoğlu, Türkiye'nin dünyada 2008 yılından itibaren yaşanan ekonomik krizi, başarılı bir yönetim anlayışıyla büyük bir hasar almadan aştığını hatırlattı. AK Parti'nin kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden bugüne yaşanan gelişmeleri tek tek anlatan Davutoğlu, AK Parti hareketinin yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta durduğunu belirtti. Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimleri ile beraber Türkiye'nin birliğine, güven ve istikrarına kast eden birçok saldırı gerçekleştirildiğini söyleyen Davutoğlu, "Hepsine aynı ilkesel tavırla karşı durduk. Ne bu ülkenin insanlarının güvenliğinden ne birlik ve kardeşliğimizden vazgeçtik. Ne teröre karşı bir zaaf ya da tereddüt gösterdik ne hukuka ve demokrasiye gölge düşürecek herhangi bir yanlışa izin verdik. 1 Kasım bizim bu kararlılığımızın millet iradesiyle makul bulduğunun bir nişanesi oldu. Bütün bu zorlu süreçlerden geçerek 1 Kasım'da yeni bir destan yazdık" dedi.

"ÖYLE SİYASİ HAREKETLER VARDIR Kİ..."

"Öyle siyasi hareketler vardır ki kaderleri ülkelerin kaderleriyle aynı anda, aynı istikamet üzerinde yürür" ifadesini kullanan Davutoğlu, o hareketin içinde olanların ülkenin kaderleriyle bütünleşmiş olanın sorumluluğunu taşımak durumunda olduklarını söyledi. Karşılarına çıkarılan engel ne kadar zorlu olursa olsun hep ayakta kalmak ve o engelleri aşmak durumunda olduklarını anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyetinin ve aziz milletimizin kaderini kendi kaderiyle bütünleştiren AK Parti kadroları, bu dirayet, inanç ve kararlılığı hep gösterdiler, inanıyorum ki bundan sonra önümüzdeki 4 yıl içinde göstermeye devam edeceğiz. 7 Haziran seçimleri ve sonrası bizim için yeni bir dirayet sınavıydı. Belki oyumuz Türk siyasi hareketinin, Türk demokrasi tarihinin en yüksek oylarından biriydi ama 7 Haziran'da ilk defa tek başımıza iktidar olamadık. AK Parti'nin sarsılmasını, gerilemesini bekleyenler yine umutlandılar ve yine hayal kırıklığına uğradılar."

AK Parti'nin 7 Haziran ile 1 Kasım arasında 5 kritik kavşaktan alnının akıyla çıktığını dile getiren Davutoğlu, 7 Haziran sonrası AK Parti içinde yaşanan psikoloji, Meclis Başkanlığı Seçimi, parti içi muhasebe ve öz eleştiri, 20 Temmuz'daki Suruç saldırısı ile 10 Ekim'deki Ankara Garı saldırısı olduğunu belirtti.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN PARTİLİLERE "KİBRE KAPILMAYIN" ÇAĞRISI

Davutoğlu, 14 yıl içinde her zorlu kavşağı geçen AK Parti kadrolarının 7 Haziran'daki sınavı da büyük başarıyla geçtiğini hatırlatarak, "7 Haziran bir yenilgi değildi ama 7 Haziran'da bizde hakim olan, tek parti iktidarı olamamaktan kaynaklanan o psikoloji karşısında yeise kapılmamak ne kadar önemliyse bugün 1 Kasım seçimlerinden sonra da kibre kapılmamak o kadar önemlidir. Bizim dava aşkımız ne yeise ne de kibre izin verir. Hep tevazu ve vakarı bir arada, şahsımızda ve hareketimizde gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

1 Kasım seçimlerinden sonra TBMM'nin yarın toplanacağına işaret eden Davutoğlu, "7 Haziran'dan bu yana AK Parti kadroları, hükümetlerimiz bir an dahi ülkeyi yönetimsiz bırakmadı, bir an dahi kaosa, krize izin vermedi. Bu da şunu gösterdi: AK Parti ayaktaysa Türkiye daima emniyet içindedir" diye konuştu.

"SEÇİM YENİLGİLERİNDEN SONRA KONGREDEN KORKMASINLAR"

AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan 1 Kasım seçimlerinden sonra muhalefet partilerine kendi içlerinde bir öz eleştiri yapmaları tavsiyesinde bulunan Davutoğlu, şunları söyledi: "Seçim yenilgilerinden sonra kongre tartışması yapan muhalefet partilerine de tavsiyem kongreden korkmasınlar. Eğer o kongreye katılanlar ahlaki bir özle ve millet aşkıyla o kongreye katılmışlarsa her türlü küçük hesap o kongrede bozulabilir. Ama kendi kongrelerinden çekinenler, kendi içlerinden istişare etmekten kaçınanlar, Türkiye'ye, aziz milletimize hiçbir yeni gelecek vaadinde bulunamazlar."

"Terör bu topraklardan, bu toprakların her bir dağından, tepesinden, mezrasından, köyünden, sokağından, şehrinden temizlenene kadar terörle mücadelemiz devam edecek" mesajı veren Davutoğlu'nun sözleri partililerden yoğun alkış aldı.

"ANKARA SALDIRISINI GERÇEKLEŞTİRENLER BEYİNLERİYLE BİRLİKTE BİRER BİRER ORTAYA ÇIKARILIYOR"

Başbakan Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde yürütülen operasyona işaret ederek, "Silahlı kuvvetlerimiz bir taraftan Oramar, İkiyaka dağlarında, o zirvelerde terörle mücadele ediyor diğer taraftan dün Gaziantep'de olduğu gibi Ankara saldırısını gerçekleştirenleri birer birer beyinleriyle birlikte ortaya çıkarıyor. Onları adalete teslim etmek için teslim almaya gittiklerinde kendileri patlatmaları karşısında gerektiğinde canını feda edecek şekilde gayret gösteriyor. Diğer taraftan da demokrasi ve özgürlük mücadelesine devam ediyor" diye konuştu.

"O VİCDANSIZLAR VAR YA DERS ALMAK ZORUNDA"

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan terör saldırılarına dikkat çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Paris saldırıları açık şekilde gösterdi ki terör dünyanın her yerinde her toplum için tehdittir. Ama bakın sizi bir muhasebeye davet ediyorum: 10 Ekim Ankara Garı saldırısı sonrasında biz daha yaralılarımızı hastaneye yetiştirme gayreti içindeyken, cenazelerimizi toplama gayreti içindeyken dönüp devlete "katil devlet" diyen, Sayın Cumhurbaşkanımıza, bana "Bu terörün sorumlusu sizlersiniz" diyen o vicdansızlar var ya şimdi Fransa'daki olaydan sonra Fransız muhalefetinin, Fransız aydınlarının, Fransız basınının gösterdiği tepkiden ders almak zorunda. Herhangi bir Fransız medyasında bir ceset gördünüz mü? Neredeyse terörün hedeflediği o psikolojik ortamın oluşmasına yol açacak herhangi bir resim, bir video, bir görüntü gördünüz mü? Herhangi bir Fransız muhalefet liderinin çıkıp terör odaklarından ve terörü yapanlardan daha çok Fransız hükümetine saldırdığını gördünüz mü? İşte bütün bu gelişmelerden herkesin ders alması lazım."

Terör örgütlerinin hayal ettiği kriz ortamına rağmen AK Parti mitinglerine katılan vatandaşlara teşekkür eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "O yiğit vatandaşlarımız ülkenin esir alınamayacağını gösterdi. O yiğit AK Parti gönüldaşları herkes kenara çekilse "AK Parti'nin yiğitleri bu meydanlardadır" gerçeğini bir kez daha gösterdi. Van'dan Manisa'ya, İzmir'den Şanlıurfa'ya her bir yerde Trabzon'dan Antalya'ya kadar Türkiye'nin her bir köşesinde şanla şerefle mitinglerimizi yaptık, milletimizle buluştuk, coşkuyla 1 Kasım seçimlerine adım adım yürüdük. Milletle yürüyenleri millet yalnız bırakmaz. Nitekim 1 Kasım'da halkımız AK Parti'nin ülke yönetimindeki etkin ehliyetini bir kez daha gördü. 7 Haziran'dan sonraki süreçte milletimiz AK Parti kadrolarının samimiyetine, ehliyetine, revizyonuna bir kere daha inandı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset