MHP'li isimden o açıklamalara tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Bayram sabahı verilen mesajlar, bu mübarek günün, insanları samimiyete, ahlaka ve dürüstlüğe davet eden iklimine terstir" değerlendirmesinde bulundu. Adan, yaptığı yazılı açıklamada, "Dolmabahçe mutabakatına" ilişk

MHP'li isimden o açıklamalara tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Bayram sabahı verilen mesajlar, bu mübarek günün, insanları samimiyete, ahlaka ve dürüstlüğe davet eden iklimine terstir" değerlendirmesinde bulundu.
 
Adan, yaptığı yazılı açıklamada, "Dolmabahçe mutabakatına" ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisinin, "Samimiyetsiz değerlendirmelerden öteye bir anlam taşımadığını" savundu. 
 
Erdoğan'ın konuya ilişkin sözlerini eleştiren Adan, İmralı'da yazılan metnin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun bilgisi dahilindeki bir süreçle ortaya çıktığını ileri sürdü. 
 
MHP'nin en başından beri iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bu konuda ikaz ettiğini aktaran Adan, "Sözde Çözüm Süreci'nin, bir yıkım projesi olduğunu defalarca söyledik. Fakat Oslo'da başlayan ve İmralı ile pazarlığa kadar varan bu yıkımın mimarlığını bizzat AKP üstlenmeye devam etti. Bölücülerle aynı masaya defalarca oturan AKP'nin bugün takındığı tavır tamamen hedef saptırmaya, kuyruğu kurtarmaya, milleti aldatmaya yönelik kurnazca algı operasyonlarından ibarettir" ifadesini kullandı.
 
Adan, açıklamasında şunları kaydetti:
 
"Sayın Erdoğan ve AKP yöneticileri milletin aklıyla dalga geçmektedir. Madem HDP ile PKK arasında inorganik bağ olduğu düşüncesine geldiniz, o halde yıllardır HDP ve İmralı ile yürüttüğünüz sözde çözüm görüşmeleri için ne diyeceksiniz? Biz sizin hangi sözünüze, hangi yüzünüze inanalım? Bayram sabahı verilen mesajlar, bu mübarek günün, insanları samimiyete, ahlaka ve dürüstlüğe davet eden iklimine terstir. Hiç olmazsa bayram sabahı dürüst olsaydınız."
 
Açıklamasında, "Dolmabahçe mutabakatı kamuoyuna açıklanırken masada kimler varsa, daha birkaç gün önce AKP ile HDP arasında yapılan koalisyon görüşmelerindeki masada da aynı kişiler vardı" ifadesine yer veren Celal Adan, eleştirilerine şöyle devam etti:
 
 "Bu nasıl bir tutarsızlıktır, bu nasıl bir kandırmacadır, bu nasıl bir aymazlıktır? Yoksa Sayın Akdoğan ve HDP arasında da bir inorganik bağ mı vardır? AKP ve Sayın Erdoğan eğer son söylediklerinde samimiyseler, Dolmabahçe mutabakatını yok sayıyorlarsa, o halde o gün masada AKP tarafında kimler varsa bu kişilerin derhal istifalarını istemelidirler. Böylece Sayın Erdoğan’ın ve Sayın Davutoğlu'nun samimi olup olmadığı anlaşılacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler