MHP’li eski validen Bahçeli’ye istifa et çağrısı

7 Haziran seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı olan eski Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Devlet Bahçeli başkanlığındaki MHP'nin hiçbir zaman iktidar olmayı hedeflemediğini belirterek, "5 ay önce 80 milletvekili çıkarmış bir parti, 5 ay sonra vekillerinin

MHP’li eski validen Bahçeli’ye istifa et çağrısı

7 Haziran seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı olan eski Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Devlet Bahçeli başkanlığındaki MHP'nin hiçbir zaman iktidar olmayı hedeflemediğini belirterek, "5 ay önce 80 milletvekili çıkarmış bir parti, 5 ay sonra vekillerinin yarısını kaybederek ancak 40 milletvekili çıkarabildi. Gerekçesi, bahanesi ne olursa olsun böylesine bir hezimete uğramış ekibin medeni bilinen alemde yapacağı ilk iş istifa etmektir" dedi.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir açıklama yapan eski Tunceli Valisi Mustafa Erkal, "Milliyetçi ve ülkücü iradenin tertemiz iradesine güvenir, ondan başkasını takmadan arkama dahi bakmam" dedi. Türk milletinin 99 seçimlerinde MHP'ye ilgi göstererek desteklediğini ama desteğin iki yıldan fazla sürmediğini belirten Erkal, "2000 yılından itibaren Devlet Bahçeli yönetimindeki dönemler MHP için tam bir fetret dönemidir. 1999 yılında ülkücü tabanın sesine kulak verilerek gerçekleştirilen aday tespiti başarıyı da beraber getirmiş, MHP'nin 4 vekil farkla ikinci parti olması kendisini ülkenin gerçek sahibi sayan askeri bürokrasiyi rahatsız etmiştir. 1999 seçimleriyle Refah Yol Hükümeti tasfiye edilmiş, devlet yönetiminde etkili küresel güçler seçimden önce Ecevit'in önüne Abdullah Öcalan'ı tutup koyarak birinci parti olmasını sağlamışlardı. Hesapta olmayan MHP'nin birinci parti kadar oy alması oldu. AK Parti'nin siyaset sahnesinde yerini almasından sonra süratle gelişme kaydetmesi ve giderek güçlenmesi, DSP ve ANAP'ın çökmesiyle telaşlanan Devlet Bahçeli, 2002'de yayladan yaptığı seçim açıklamasıyla partisini kurtarmaya çalışmış fakat baraj altında kalarak AKP iktidarının başlamasını hızlandırmıştır. Aradan geçen zaman ve yapılan seçimlerde MHP bir arpa boyu yol almadı ve Devlet Bahçeli başkanlığındaki MHP hiçbir zaman iktidar olmayı hedeflemedi. Kendisine yüklenen misyon, verilen rol neyse onu başarıyla oynadı. 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden seçilen AK Parti milletvekillerinin Devlet Bahçeli'ye istihzalı teşekkürleri aslında gerçeğin ifadesiydi. Sonuçta 5 ay önce 80 milletvekili çıkarmış bir parti, 5 ay sonra vekillerinin yarısını kaybederek ancak 40 milletvekili çıkarabildi. Gerekçesi, bahanesi ne olursa olsun böylesine bir hezimete uğramış ekibin medeni bilinen alemde yapacağı ilk iş istifa etmektir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset