MHP'de neler oluyor? Ortak bildiri yayınlandı

MHP'de mahkeme kararları sonrasında yapılıp yapılmayacağı merakla beklenen olağanüstü kongre için muhalifler Büyük Otel önünde toplandı. Genel başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ alana aynı araçla geldi. MHP Genel Başkanı

MHP'de neler oluyor? Ortak bildiri yayınlandı

MHP'de mahkeme kararları sonrasında yapılıp yapılmayacağı merakla beklenen olağanüstü kongre için muhalifler Büyük Otel önünde toplandı.

Genel başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ alana aynı araçla geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti Genel Merkezi'nde partililerle bir toplantı yaptı. Delegelerin toplandığı alanda hazırlanan hazirun defterinde 950 imza toplandı. İmzaların ardından delegeler dağılmaya başladı. 

Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Otele 1,5 kilometre uzaklıkta kurulan barikatlarla geçişler engelleniyor. Ülkücüler giriş yapılacak yerde bekliyor.

MHP'li Oğan, Akşener, Aydın ve Özdağ sabah saatlerinde bir araya geldikleri Sinan Oğan'ın Öveçler'deki ofisinden, kurultayın yapılması öngörülen Büyük Anadolu Oteli'ne, MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de aynı araçla geldi. Araçtan inen adaylar seçim otobüsüne bindi. Daha sonra adaylar emniyet güçleriyle görüşmek için barikatların önüne gitti.
 
ÜLKÜCÜLER DAĞILMAYA BAŞLADI
 
Kongrenin yapılması planlanan otelin önünde toplanan ülkücüler dağılmaya başladı. Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ kurultay alanından ayrılırken, Meral Akşener'in de kısa süre sonra ayrılması bekleniyor. 
 

"MHP SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

Muhaliflere destek veren Yusuf Halaçoğlu da partililere megafonla seslendi. Muhafilflerin bildirisini okuyan Halaçoğlu, "Hiç kimse boşuna heveslenmesin, avuçlarını ovuşturmasın. MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler" dedi.

Halaçoğlu'nun okuduğu bildiride "Tanık olduğumuz sürece genel merkezin talebiyle, AKP'nin kolluk kuvvetleri kurultay yapmamızı engellemektedir. Kurultay kolluk gücüyle engellenmektedir. Türk demokrasisi ve hukuk sarsılmıştır. Hukukun üstünlüğü çiğnenmiş adalet duygusu yaralanmıştır. Hükümet yargıya darbe yapmıştır. Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır. Hiç kimse boşuna beklemesin, avuçlarını ovuşturmasın. Son sözü genel başkanlar değil kurultay söyler" ifadeleri yer aldı.

KORAY AYDIN: KONGRE HAZİRANDA

KORAY AYDIN'IN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN

 

MERAL AKŞENER: BENİ BURADAN AYIRAMAZLAR
 
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, "Bizim muhatabımız öncelikle İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve varsa Başbakandır. Ne kongreymiş kardeşim. Bir Başbakan değişti, bir iktidar yıkıldı, Cumhurbaşkanı 1 saatte Başbakan değiştirdi ve 2 saatte AKP Genel Kurul Kararı aldı" dedi.
 
Akşener şunları söyledi:
 
"Hukuki olarak burada bulunmanın en azından bu arkadaşlarımız açısından onların hukuki olarak suç işlemesinin önüne geçen Valinin ve İçişleri Bakanı'nın sorumluluk alarak imzaladığı talimat metnini görmek durumundayız. Aksi olduğu takdirde parmaklarımı demir korkulukların arasından çıkarmayacağım. Onların siyasi sorumlusu İçişleri Bakanıdır. Arkadaşlarımla ilgili bir sorunum yok. Adalet Bakanlığının Genel Müdür Yardımcısı bir hakim hukuksuz bir evraka imza atabiliyor. Ben Pazartesi günü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Valisini, Ankara Emniyet Müdürüne ve o Genel Müdür Yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bizim muhatabımız öncelikle İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve varsa Başbakandır. Ne kongreymiş kardeşim. Bir Başbakan değişti, bir iktidar yıkıldı, Cumhurbaşkanı 1 saatte Başbakan değiştirdi ve 2 saatte AKP Genel Kurul Kararı aldı."

SİNAN OĞLAN: RESMİ BELGE BEKLİYORUZ

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, "25. İcra Müdürü'nü buraya davet ettik. Sözlü değil resmi bir belge talep ediyoruz. Yazılı bir açıklama yapılana, resmi bir belge ibraz edilene kadar ayrılmayacağız. Tel örgülerden elimi çekmeyeceğim" dedi. 

HAZİRUN DEFTERİ OLUŞTURULDU

Barikatların önünde ne kadar delege toplandığını belirlemek için noter huzurunda imza toplandı. Olağanüstü kurultayın düzenlenebilmesi için toplam delegelerin yarısının bir fazlasının imza vermesi yeterli. Muhalif adaylar da bu sayıya ulaşıldığını göstermek istiyor.

Muhalifler olağanüstü kurultay için imza topladıklarını ilan etti.

MHP'li muhalifler 543 imzayla olağanüstü kurultay talebinde bulunmuştu. Genel Başkan adayı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde "İmza vermeye delegeler de bizimle birlikte" ifadelerini kullanmıştı.

OTEL ÖNÜNDE ARBEDE

MHP’de yaşanan kurultay tartışması devam ediyor. MHP genel başkan adayları Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ kurultayın yapılmak istendiği Büyük Anadolu Oteli önüne geldi. Bu arada alanda belirlenemeyen bir sebepten dolayı bazı kişiler arasında gerginlik yaşandı.

Polis, kurultayın yapılmak istendiği otele giden yollarda güvenlik önlemi alırken, otelin bulunduğu bölgeye geçişlere izin vermedi. Polis barikatlarının önünde toplanan çok sayıda partili bekleyişini sürdürürken, zaman zaman Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi istifaya davet eden slogan atıldı. Partililerin bulunduğu alana gelen genel başkan adayları Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Alanda üst kurul delegelerine yönelik imza anonsları yapıldı.

Otele giden yolun polis tarafından kapatılması nedeniyle havaalanı yolunda yaşanan yoğunluk trafiği etkiledi. Havaalanına gitmek isteyen vatandaşlar, yolun kapalı olması nedeniyle havaalanına yürümek zorunda kaldı.

Bu arada alanda belirlenemeyen bir sebepten dolayı bazı kişiler arasında gerginlik yaşandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset