MHP'de fırtına dinmiyor işte adaylar...

ANKARA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mahkeme kararı ile kongreye gidiyor. MHP’nin lideri Devlet Bahçeli, parti içi muhalefetin yapmış olduğu başvurular sonrasında kayyum atamasında yaptığı ilke açıklama,” MHP, nereden geldiği kimden etkilendiği belir

MHP'de fırtına dinmiyor işte adaylar...

ANKARA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mahkeme kararı ile kongreye gidiyor. MHP’nin lideri Devlet Bahçeli, parti içi muhalefetin yapmış olduğu başvurular sonrasında kayyum atamasında yaptığı ilke açıklama,” MHP, nereden geldiği kimden etkilendiği belirsiz adamlara bırakılacak parti değildir.”ifadelerini kullandı. Bahçeli, Mahkeme kararına saygı duyduklarını dile getirirken kongreyi 18 Mart 2018’de yapacaklarını bir kez daha yineledi. Bahçeli’nin bu çıkışına kendisine muhalif olan isimlerden de açıklamalar geldi. Hakkında Cemaatte yakılığı ileri sürülerek iddialar bulunan Meral Akşener, “ Adalet mülkün temelidir.” Kelimelerine yer verdi.

MHP’nin bir diğer adayı Sinan Oğan, “İnşallah Mayıs ayı içerisinde MHP kurultayını toplayacaktır. Temyiz bu kararın uygulanmasını harekete geçilmesini engellemiyor. Genel merkez temyize de gidebilir ancak bu, kurultay sürecini kesintiye uğratmaz. Tebligatı alır almaz bütün işlemler başlayacaktır. Genel merkezin Yargıtay'a müracaat edeceği anlaşılıyor.”ifadelerini kullandı.

Aday Koray Aydın, “ Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin aldığı olağanüstü kurultay kararının Milliyetçi –Ülkücü Harekete hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bu karar, Türk demokratik hayatına ve yargının bağımsızlığı ilkesine ciddi bir katkı niteliğindedir. 548 üst kurul delegemizin ile ülkücü camianın değişim ve iktidar beklentisi artık geri dönülemez bir aşamaya gelmiştir. Her vesileyle ifade ettiğimiz gibi bu beklentinin somut tezahürü olan ülkücü iradenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Hiç kimse merak etmesin, emanet ehil ellerdedir. Sahipsiz değildir.”dedi.

MHP’yi kongre sürecine getirecek eski Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel’den ilk açıklama, “Verilen karın temyiz yolu açık ama temyiz icrayı durdurmuyor. Gerekçeli karar sanırım Salı veya Çarşamba yazılır. Hukuki süreç devam ediyor.. Çağrı Heyetinin amacı olağanüstü kongre için salon, zaman, delegeleri bilgilendirme vs. gibi kongre için gereken iş ve işlemleri yapmaktır. Bundan sonra bizim görevimiz budur.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset