MHP Trabzon Milletvekili adayları belli oldu

MHP'nin 27'nci Dönem milletvekili aday listesi açıklandı. İşte Trabzon'da aday gösterilenlerin isimleri.

MHP Trabzon Milletvekili adayları belli oldu

MHP 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde 27'nci Dönem milletvekili aday listesini açıkladı. Trabzon'dan kimler aday gösterildi.

İşte MHP Trabzon Milletvekili adayları

1. Nihat Birinci

2. İbrahim çakır

3. Murat Aksoy

4. Emirhan Seçkin

5. İsmail Hakkı Kalyoncu

6. Embiya Cevahir

MHP, 24 Haziran'da cumhurbaşkanı seçimiyle beraber yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için milletvekili aday listesini açıkladı.

Buna göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aday listesinde memleketi Osmaniye'den 1'inci sırada yer aldı.

Listede, Ankara 1'inci Bölge 1'inci sırada Mevlüt Karakaya, 2'nci sırada Zühal Topçu ve 3'üncü sırada Eyüp Yıldız aday gösterildi. Ankara 2'nci Bölge 1'inci sıradaki Sadir Durmaz'ı Nevin Taşlıçay ve Abdullah Ağar takip etti. Ankara 3'üncü Bölge 1'inci sırada yer alan Yaşar Yıldırım'ı ise Erkan Haberal ve Fatih Çetinkaya izledi.

İstanbul'da listenin ilk 3 sıralarında; 1'inci Bölge'de Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter ve Mehmet Bülent Karataş, 2'nci Bölge'de Celal Adan, Cemal Çetin ve Nur Tuğba Aktay, 3'üncü Bölge'de ise Feti Yıldız, İsmail Faruk Aksu ve Arzu Erdem bulunuyor.

İzmir'de ilk 3 sıralarda; 1'inci Bölge'den Hasan Kalyoncu, Selahattin Şahin ve Cihan Aslan, 2'nci Bölge'den ise Tamer Osmanağaoğlu, Abdulkadir Bektaş ve Yalçın Koçyiğit aday gösterildi.

OKTAY VURAL LİSTEDE YER ALMADI

Uzun süre MHP grup başkanvekilliği yaptıktan sonra bu görevinden 2 yıl önce istifa eden İzmir Milletvekili Oktay Vural, adaylık başvurusu yapmasına karşılık listede yer almadı. İki dönemdir milletvekilliği yapan Mehmet Parsak da aday listesinde yer almayan isim oldu.

OKTAY VURAL VE MEHMET PARSAK YOK

Habertürk TV'den Çimen Çetin'in aktardığına göre mevcut grup başkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta yine seçim bölgelerinden aday gösterildi. Uzun süre MHP grup başkanvekilliği yaptıktan sonra bu görevinden 2 yıl önce istifa eden İzmir Milletvekili Oktay Vural, adaylık başvurusu yapmasına karşılık listede yer almadı. 16 Nisan sürecinde anayasa çalışmalarında yer alan, sonrasında uyum çalışmalarında da görev alan Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın da listede olmaması dikkat çekti.

GÜVENLİK UZMANI ABDULLAH AĞAR ADAY

Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz Mersin'den, güvenlik uzmanı Abdullah Ağar ise Ankara'dan aday oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler