MHP Meclis Başkanlığı için uzlaşmaya açık

Bahçeli’nin toplantıda, koalisyon senaryolarını değerlendirirken görüşmeler için kimseye yetki vermediklerini vurguladığı ve kurmaylarını bu konuda dikkatli olmaları için uyardığı öğrenildi. Toplantıda Meclis Başkanlığı seçim süreci de masaya yatırıldı. M

MHP Meclis Başkanlığı için uzlaşmaya açık
Bahçeli’nin toplantıda, koalisyon senaryolarını değerlendirirken görüşmeler için kimseye yetki vermediklerini vurguladığı ve kurmaylarını bu konuda dikkatli olmaları için uyardığı öğrenildi.
 
Toplantıda Meclis Başkanlığı seçim süreci de masaya yatırıldı. Meclis Başkanlığı seçiminde her zaman kendi adaylarını çıkardıklarını anımsatan Bahçeli, seçimin bu kez olası bir koalisyonun işareti olabileceğini söyledi ve diğer partilerden destekleyebilecekleri bir aday olursa bunu değerlendirebileceklerini kaydetti.
 
ADAY BELİRLENMEDİ
Ancak Bahçeli’nin Meclis Başkanlığı seçiminin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın istediği bir aday ile istemeyeceği bir aday arasında geçeceğini vurgulaması dikkat çekti. Başkanlık Divanı’nda iki cepheli geçecek böyle bir başkanlık seçiminde MHP’nin gelişmelere göre farklı bir tutum izleyebileceği değerlendirildi. Bu nedenle Meclis Başkanı adayının ismi divan toplantısında belirlenmedi.
 
Meclis Başkanı adaylığı başvuru süresinin son gününe kadar diğer partilerdeki gelişmelerin takip edilerek buna göre bir strateji geliştirilmesi benimsendi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset