MHP Başkan Adayından Bahçeli’ye: Defolun gidin

MHP Genel Başkanlığına aday olan eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Hayırcılıkla anılmak MHP'nin hak ettiği bir şey değil. Ama siz ne yapıyorsunuz da biz bu şekilde anılıyoruz. Eğer bunu farkında olmadan yapıyorsanız düzeltin, bilerek yapıyorsanız

MHP Başkan Adayından Bahçeli’ye: Defolun gidin

MHP Genel Başkanlığına aday olan eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Hayırcılıkla anılmak MHP'nin hak ettiği bir şey değil. Ama siz ne yapıyorsunuz da biz bu şekilde anılıyoruz. Eğer bunu farkında olmadan yapıyorsanız düzeltin, bilerek yapıyorsanız defolun gidin" dedi.

Bir dönem Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini de yürüten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımların çeşitli basın kuruluşlarınca haberlere konu edilmesi üzerine İzmir'de bir otelde basın toplantısı düzenledi. "Bizim partide konuşmak, seçim zamanı çok uygun ve makul bulunmaz" diyen Dervişoğlu, bu açıklamayla bir ilki gerçekleştireceğini ifade ederek, "Bu açıklamamı zamanlama açısından doğru bulmayanlar olabilir. Ancak unutulmasın ki; bazı zamanlarda konuşmak değil, susmak ihanettir. Genel seçim var sus, yerel seçim var sus, referandum var sus, Cumhurbaşkanlığı seçimi var sus, listeler açıklanacak sus, hükümet kurulacak sus, yeniden seçim olacak yine sus. Soruyorum size en son ne zaman konuştunuz? Fikir namusunuza ve dava arkadaşlarınıza en son ne zaman sahip çıkmanıza izin verildi" dedi.

"İKTİDARA TALİP OLMAYAN GÖRÜNTÜ YÜREĞİMİ YARALIYOR"

Yaklaşık 10 yıl partisinin İzmir il başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Dervişoğlu, "MHP 10. Kurultayı'nda Genel Başkan Adayı olarak keyfiliğe son verilmesi gerekliliğine işaret ettim. Taşıdığım bu sıfatlar ve üstlendiğim sorumluluklar susmamı değil, konuşmamı emrediyor. Milliyetçi Hareketin iktidara talip olmayan görüntüsü yüreğimi yaralıyor. Unutulmasın ki; kendi içinde umut taşıyamayanlar ülkeleri için umut olamazlar" diye konuştu.

"MHP'DE İHRAÇLAR TALİMATLA GERÇEKLEŞİYOR"

Yaptığı bu açıklamalar üzerine partiden ihraç edilme korkusunun olmadığını söyleyen Dervişoğlu, "Benim bu Ülkücü hareketle olan bağım üyelikle tarif edilebilecek hukuki bağın çok ötesindedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalırsam söyleyeceklerim başkalarının kaldıramayacağı boyutlara ulaşır. Allah nasip etmesin. Hukuki mücadelemi de sürdürürüm. Ayrıca MHP'de ihraçlar talimatla gerçekleştiriliyor. Disiplin kurulları da partilerin hukuki kurullarıdır. Hukuki kurullar da talimatla hareket ediyorsa Türkiye'deki manzara MHP'ye de yansımış ve adalet duygusu kökünden zedelenmiş olur" ifadelerini kullandı.

"DEFOLUN GİDİN"

"Her geleni elimizin tersiyle itersen bize "hayırcı" derler" diyerek MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan Dervişoğlu, "Ben MHP'nin nelere "evet', nelere "hayır" dediğini biliyorum. "Hayırcılık'la anılmak MHP'nin hak ettiği bir şey değil. Ama siz ne yapıyorsunuz da biz bu şekilde anılıyoruz. Eğer bunu farkında olmadan yapıyorsanız düzeltin, bilerek yapıyorsanız defolun gidin" dedi.

"ÇANTAYI ÖNCEDEN AÇSAYDIN"

Bahçeli'nin bir canlı yayın programında AK Parti ile yapılan koalisyon görüşmeleri sırasında elinde bulunan çantanın içindekileri açıklamasını da değerlendiren Dervişoğlu, "Keşke çantayı önceden açsaydı. Ben gecikilmiş olmaktan rahatsızım. AK Parti Genel Başkanı gelip bu görüşmeler yapıldığında, MHP Lideri'nin kapıda açıklama yapıp yanlış anlamayı bertaraf etmesi lazımdı. İnsanlar sizin aklınızı okumak mecburiyetinde mi? Çantayı açacaksınız. Çantalar saklanmak için değildir. Antikacılık merakını terk etmek lazım. Benim söylediklerimi camiada herkes konuşuyor ama ulu orta konuşmaya sorumlulukları icabı razı olmuyorlar. İnsanlarımız "yeter artık" diyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler