Meğer genel başkanını bile yalanlamış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger Kimdir?

Meğer genel başkanını bile yalanlamış

Trabzonda partisinin il başkanlığı toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik "Sen kim oluyorsun ya! Senin haddine mi" diye eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in daha iki üç ay önce kendi genel baskanını yalanladığı ortaya çıktı.


CHP ve HDP arasındaki ittifak iddialarını yalanlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun aksine Aksünger, CHP ile HDP'yi aynı çatı altında birleştirmeye çalıștı, daha da ileri giderek; gerek ise diğer taraflar, kim olursa olsun aynı platformda bir araya gelmememiz lazım diyerek işbirliği içine girmeye çalıştı.

 CHP'nin Çanakkalede düzenlediği sözde "Adalet Kurultayı"nda sonuç bildirgesinde HDP ile ittifak iddiası basına yansımış bunun üzerine Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulunarak bu iddiaları yalanlamıştı. 

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarına    parti içinden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve  Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Erdal Aksünger  karşı çıkmıştı.  

 Aksünger’in, 13 Eylül 2017 tarihinde,Rudawa yaptığı açıklamlarda "Gerçek bir demokrasi, insan hakları özgürlük ve basın ozgurlüğü icin demokrasiyi isteyen her platform ve taraf bence bir araya gelmeli. Hiçbir șekilde aksini düşünmüyorum. Demokrasi ve barışın canlanmasi icin gerek HDP, gerek ise diger taraflar kim olursa olsun ayni platformda bir araya gelmemiz lazım" ifadelerini kullanmıştı.

PKK'Lİ TERORİST KARASU  İLE AYNİ İFADELERİ KULLANDI

Aksünger’in Rudaw’a konuşmasından bir gün önce (12 Eylül 2017 tarihinde) benzer ifadeleri  PKK Teror orgutunun çatı örgütlenmesi KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu kullanmıştı. AKP'ye karşı CHP ve HDP'nin acilen bir cephe kurması gerektiğini ifaden eden Karasu, bu ittifakın da bir an önce resmiyet kazanması gerektiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset