Meclis’te oturma düzeni değişti

Ant içme için toplanan TBMM Genel Kurulunda siyasi parti gruplarının oturma düzeni yeniden belirlendi. Buna göre, AK Parti 7 Haziran'da kaybettiği orta sırayı geri aldı, MHP ise, Genel Kurulun en sağına geçti.Meclis İç Tüzüğü'ne göre oturma düzeni, Başkan

Meclis’te oturma düzeni değişti

Ant içme için toplanan TBMM Genel Kurulunda siyasi parti gruplarının oturma düzeni yeniden belirlendi. Buna göre, AK Parti 7 Haziran'da kaybettiği orta sırayı geri aldı, MHP ise, Genel Kurulun en sağına geçti.

Meclis İç Tüzüğü'ne göre oturma düzeni, Başkanlık Divanına göre, en çok sandalyeye sahip olan grubun sol baştan başlayarak oturması, daha sonra sandalye dağılımına göre sıralanması, en az sandalyeye sahip grubun sağ başta oturması şeklinde biçimleniyor.

1 Kasım'da sandıktan çıkan sonuçların ardından Meclis'te AK Parti'nin 317, CHP'nin 134, HDP'nin 59, MHP'nin 40 milletvekili bulunuyor. Bu nedenle sol başta yine AK Parti oturuyor. AK Parti, 7 Haziran'da kaybettiği orta sırayı geri alırken onun yanında CHP milletvekilleri yer alıyor. Seçim sonuçlarına göre MHP ve HDP'li milletvekilleri yer değiştirdi.

HDP Meclis'te üçüncü parti olduğu için, milletvekilleri daha önce MHP'ye ait koltuklarda oturdu. En sağda MHP grubu yer aldı.

Meclis’te oturma düzeni değişti

Meclis’te oturma düzeni değişti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset