Meclis Başkanı’ndan ’’ilim- eğitim’’ mesajı

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, ilimden gidilmeyen yolun sonunun karanlık olduğunu belirterek kadınların, engelli vatandaşların iyi bir eğitim almalarının öncelikle hedefler arasında olduğunu söyledi.Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, ka

Meclis Başkanı’ndan ’’ilim- eğitim’’ mesajı

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, ilimden gidilmeyen yolun sonunun karanlık olduğunu belirterek kadınların, engelli vatandaşların iyi bir eğitim almalarının öncelikle hedefler arasında olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, karayolu ile bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara'dan Sivas'a geldi. Meclis Başkanı Yılmaz, ilk olarak özel bir okulun açılışına katıldı. Açılışa Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından başlayan programında konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "İnanıyorum ki diğer eğitim kurumlarımız gibi bu eğitim kurumumuzda gençlerimizin eğitim kalitesini yükseltecek. Başta Sivas olmak üzere ülkemizin istikbaline büyük katkılar sağlayacaktır. İnsani kalkınma hedefimizin temeli eğitimden geçmektedir. Eğitim uzun vadeli geleceğe olan yatırımdır. Eğitim insanımızın yaşam kalitesini yükselten, ülkemizin insan kaynağını çağdaş dünya ile rekabet edebilir donanıma kavuşturan ve hayat boyu süren bir süreçtir. Eğitim kalkınmanın temelidir. Bu nedenle eğitimin fiziki ve teknolojik altyapı yatırımını, geçmişle mukayese edilemeyecek orandan iyileştirip geliştirdik. Tüm bireylerin eğitime erişiminin sağlanması, fırsat eşitliğinin sağlanması, ders müfredatlarının çağdaş hale getirilmesi ve eğitimde insan kaynaklarının nicelik, nitelik ve bölgesel dağılımında büyük adımlar attık. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Taşımalı eğitimi başlattık. Ve yaklaşık 830 binin üzerinde öğrenci bu hizmetten faydalandı. Bu öğrencilerin yüzde 97'sinede öğle yemeğini ücretsiz verdik. Şartlı eğitim yardımını başlattık. Bu kapsamda 2 milyon 400 binin üzerinde öğrenci şartlı eğitimden yararlandı" dedi.

"İLİMDEN GİDİLMEYEN YOLUN SONU KARANLIKTIR"

Cumhuriyet'in ilanı ile birlikte eğitim ve öğretim alanında önemli gelişmeler yaşandığı kaydeden Yılmaz, dünyada hiçbir ülkenin medeniyet mirası bakımdan Türkiye kadar şanslı olmadığını söyleyerek şunları kaydetti; "Köklü medeniyet birikimimizden güç alarak yeni bir medeniyet öncüsü olmak için çalışıyoruz. Aynı şekilde özellikle son yıllarda iç gerilimler yaşayan kültür coğrafyamızda birlik ve barış ortamımızın tesisini de yine eğitimle barışa döndürebiliriz. Her şeyin başı sağlık denir ama sağlığa gidebilmek için, sağlığı da koruyabilmek için her şeyin başı eğitimi desek doğru olur. Onsuz bir yere varabilmek mümkün değildir. İlimden gidilmeyen yolun sonu da karanlıktır. Özellikle kadınlarımızın, engelli vatandaşlarımızın en iyi şekilde eğitim almaları önceliklerimiz arasında. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, çağın gerekleri ile donatılsın ki başkalarıyla rekabet edebilsin ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkabilelim. Bu amaçla ülkemizin insan kaynağını çağdaş dünyayla rekabet edebilir donanıma kavuşturan ve hayat boyu süren bir süreç olarak eğitimi, insani kalkınmamızın odağına yerleştiriyoruz. 2023 hedefleri doğrultusunda, temel hedefimiz insan odaklı kalkınmadır."

"GENÇLERİMİZİ KÜLTÜR VE MEDENİYET DEĞERLERİMİZLE DONATACAĞIZ"

Genel bütçede son yıllarda eğitime ayrılan payın gittikçe arttığını aktaran Yılmaz, "Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza ne kadar iyi eğitim verilirse Türkiye o kadar kalkınır, sorunlar azalır. Bizim öncelikli görevimiz bize emanet edilen çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmektedir. Milli Eğitim temel kanununda eğitimin amacı Türk milletini milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini ve milletini seven ve daima yücelten ve bunu da dünyayla bütünleştiren gençler yetiştirmek olduğu belirtilmektedir. Bir taraftan kültür ve medeniyet değerlerimizle haklı olarak iftihar edeceğiz, diğer taraftan da gençlerimizi bu değerlerle donatacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından edilen dua ile birlikte TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Yılmaz okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Meclis Başkanı’ndan ’’ilim- eğitim’’ mesajı

Meclis Başkanı’ndan ’’ilim- eğitim’’ mesajı

Meclis Başkanı’ndan ’’ilim- eğitim’’ mesajı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler