Lütfi Elvan: Başkanlık yanlış tartışılıyor

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, CHP ile yapılan görüşmenin ardından Anayasa çalışmalarının nasıl sürdürüleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. A Haber'e konuşan Elvan, CHP ile 6 aylık bir süreçte ortak noktada buluşmaya çalışacaklarını söyledi... B

Lütfi Elvan: Başkanlık yanlış tartışılıyor
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, CHP ile yapılan görüşmenin ardından Anayasa çalışmalarının nasıl sürdürüleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. A Haber'e konuşan Elvan, CHP ile 6 aylık bir süreçte ortak noktada buluşmaya çalışacaklarını söyledi... Başbakan Yardımcısı Elvan, başkanlık sistemi ile ilgili olumsuz yaklaşımların yanlış olduğunu belirtti.
 
"DARBE ANAYASASINI KALDIRACAĞIZ"
 
6 aylık bir süreç var biliyorsunuz. Anayasa Uzlaşma Komisyonu bu 6 aylık süreçte çalışmalarını sürdürecekler. 6 ayın sonunda tekrar oturup bir daha değerlendirip buna göre biz önerimizi muhalefete partilerine sunarız, onların önerileri varsa biz onları alırız ve bunu birlikte değerlendiririz diye düşünüyorum. 
 
Darbe döneminden kalan bazı yasalar bizler tarafından çalışılıyor. CHP de benzer bir çalışmayı kendisi yapacak. Genel başkanlar düzeyinde değil ama Başbakan Yardımcısı, Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde görüşmemizi yapacağız. Darbe döneminden kalma antidemokratik yasalar, düzenlemeler neyse diyeceğiz ki; bunlar var sizin, sizin önerileriniz var mı? Bu konuda kendilerinin düşüncelerini alacağız ve bir yol haritası ortaya koyacağız, süratle Meclis'ten bu tür antidemokratik uygulamaları ortadan kaldırıcı düzenlemeleri yapacağız. 
 
"BAŞKANLIK YANLIŞ TARTIŞILIYOR"
Elbette biz önerilerimizi sunacağız, onlar da önerilerini sunacaklar, ortak bir noktada buluşma imkanımızda olabilir. Belki karşı taraf diyecek ki, 'Evet, ben böyle bir başkanlık sistemine evet diyorum' diyecek. O nedenle alt detayını onlar da görmek istiyorlar. Başkanlıkla diktatörlüğü eş değer haline getiren bir yaklaşım ortaya kondu, özellikle kamuoyunda. Bu son derece yanlış bir yaklaşımdı. 
 
"ADIM ATMAMAK ÇOK YANLIŞ OLUR"
Birçok demokratik ülkede, demokrasinin çok iyi uygulandığı ülkede başkanlık sisteminin çok iyi çalıştığını sizler de görüyorsunuz, bizler de görüyoruz. Dolayısıyla başkanlık sistemi dediğimiz zaman başkanlık sisteminin içinde neler var bunlara bakılması gerekiyor. Sadece yönetim şekline tıkanıp anayasa konusunda bir adım atmamak çok yanlış bir yaklaşım olur. Bu konuda bir anlaşma sağlanamadıysa önümüzde 60 madde var, gelin bu 60 maddeyi geçirelim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset