"Kürt meselesini, Türk sorunu yaratmadan çözmek zorundayız"

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Kürt meselesini, Türk sorunu yaratmadan çözmek zorundayız" dedi.Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, seçim çalışmaları kapsamında, Birlik Vakfı bünyesinde bulunan Genç Birlik'in Üsküdar'da

"Kürt meselesini, Türk sorunu yaratmadan çözmek zorundayız"

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Kürt meselesini, Türk sorunu yaratmadan çözmek zorundayız" dedi.

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, seçim çalışmaları kapsamında, Birlik Vakfı bünyesinde bulunan Genç Birlik'in Üsküdar'da düzenlediği toplantıya katıldı. Eker, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 1 Kasım'da seçime gitmesinin, ülkenin istikrara ihtiyacından kaynaklandığını söyledi. Güçlü kararları, ancak arkasında güçlü bir meclisin olduğu hükümetlerin alabildiğini ifade eden Eker, "Bize şu anda zarar vermekte olan dublörler var. Terörist formunda. Bunlar dublör. Bunları görmezden gelemeyiz. Görüyoruz, mücadele ediyoruz. Ama bunların esas aktörlerini de görmek zorundayız" diye konuştu.

Kürt meselesinin çözümünü, kalıcı bir barışa dönüşmesini parti olarak programladıklarını anlatan Eker, şunları kaydetti:

"Bunun sözleşmesini milletle yapmışız. Bu, hepimizin sorunu. Bunu çözmek, üstelik yeni sorunlar üretmeden çözmek zorundayız. Yani Kürt meselesini, Türk sorunu yaratmadan çözmek zorundayız. Dünyanın en güzel şehrindeyiz. Bu kültür ve kadim medeniyet merkezi bugün hepimizin ortak şehridir. Doğu ve Güneydoğu'dan milyonlarca göç etmiş insan var. Biz hiçbirimiz geldiğimiz yere geri gitmeyeceğiz. Burada yaşayacağız. Çocuklarımız ve torunlarımızda yaşayacak."

Eker, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana vesayetle mücadele ettiğini ve en başından beri hep milletle birlikte olduğunu ifade ederek, "Hepimizin ihtiyaç duyduğu zihniyet, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin programında, uygulamalarında var" dedi.

Mehdi Eker, 3 dönem partisinin Diyarbakır milletvekilliğini yaptığını anımsatarak, bu dönemde partisinin kendisini İstanbul 3. bölgeden milletvekili adayı gösterdiğini, bundan büyük onur duyduğunu kaydetti.

İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı ve eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman ise Osmanlı'nın adaletli yönetiminden dolayı cihan devleti olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Davos'taki "one minute" bütün dünyaya bir mesaj oldu. Bütün monşerler, "Eyvah, Türkiye gitti" dedi. Biz bugün 53 devletin olduğu Osmanlı'nın varisiyiz. Çeşitli milletleri, kavimleri adalet içinde aynı çatı altında tuttuk. Bakın Osmanlı gitti. Huzur yok. Ne Avrupa'da ne de Ortadoğu'da."

1 Kasım seçimlerinin önemine işaret eden Kahraman, "Çünkü bugüne kadar yapılan seçimlerin hiçbirine benzemez. Erken seçim oldu. Zamanında seçim oldu. Gecikmiş seçim oldu. Ama ilk defa yenilenen seçim oluyor. Güçlü, istikrarlı ve demokratik bir Türkiye için 1 Kasım'da güzel ve düzgün bir karar verilmesi lazım. Bu da olacak inşallah" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler