Kurban vekaletini Diyanet’e verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında farklı ülkelerde kesilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı'na 7 hisse kurban bağışında bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet G

Kurban vekaletini Diyanet’e verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında farklı ülkelerde kesilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı'na 7 hisse kurban bağışında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i dünkü kabulü sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen vekâletle kurban kesim programı ve bu çerçevede yapılan faaliyetler de gündeme geldi. Vekâletle kurban kesim programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'na kurban bağışı yaptı. Kurban vekâletlerine ilişkin makbuzu bizzat dolduran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 hisse Gazze, 2 hisse Somali, 3 hisse de Arakan için olmak üzere toplam 7 hisse kurban bağışında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez, yaptığı açıklamada Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt içinde ve yurt dışında eğitimden kültüre, cami inşaatları ve insani yardım kampanyalarına kadar geniş bir alanda kapsamlı faaliyetler yürüttüğünü söyledi. TDV'nin büyüyen faaliyetlerine vatandaşların iştirakinin de her geçen yıl artığını belirten Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen vekaletle kurban kesim programının yurt içinde ve yurt dışında geniş ölçekli devam ettiğini, kurban organizasyonunun devletin üst düzey yetkililerince de desteklendiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün kabul edildiğini hatırlatan Görmez, "Sayın Cumhurbaşkanımız, vekaletle kurban programının önemine dikkat çekerek, bizzat desteklerini ifade etti. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın yürüttüğü organizasyona katkı sunmak üzere 7 adet kurban vekâletini vakfımıza verdi" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın yılların verdiği tecrübesiyle milletin emanetine sahip çıkacağını ve bu sene de yüz akıyla bu faaliyeti yerine getireceğini belirten Görmez, "Kurban sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yakın olsun uzak olsun yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır. Bu yönüyle kurban, Afrika'dan Asya'ya, Uzakdoğu'dan Güney Amerika'ya, adını bile duymadığımız nice ülkelerde daha önce hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize uzattığımız yardım eli olmaktadır" diye konuştu.

TDV 103 ÜLKE, 503 BÖLGEDE KURBAN KESECEK

Türkiye Diyanet Vakfı, kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak maksadıyla 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet şiarıyla vekâletle kurban kesim programı düzenliyor. "Kurbanlarımız kardeşlik için" temasıyla düzenlenen bu yılki vekâletle kurban kesim programı kapsamında yurt içinde 188 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 103 ülkenin 503 bölgesinde görevli ve gönüllülerimizin nezaretinde kesim ve dağıtım yapılacak. Yurtiçindeki merkezlerden 88'inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapılacak. Bu yıl 200 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedefleniyor.

Alınan vekâletlerin dini usullere uygun şekilde kesilmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için yurt içi ve yurt dışı organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV personeli ile gönüllüler görev yapıyor. Türkiye Diyanet Vakfı, tecrübesi, deneyimli kadrosu ve üstlendiği sorumluğun bilinci ve hizmet anlayışıyla vekâletle kurban kesimi konusunda örnek teşkil ediyor. 2014 yılında Vakfa emanet edilen 135 bin 394 hisse kurban, yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 174 merkezde, yurt dışında 69 ülkenin 557 bölgesinde bizzat görevlilerin nezaretinde kesildi. Geçen yıl vekâleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve dünyada 69 ülkenin 557 bölgesinde görevliler tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldı.

Vekaletle kurban kesim programı, Türkiye'de müftülükler, yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlar ile işbirliği içerisinde yapılıyor. Kesilen kurbanlar yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğudan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler