Kriz beklenticilerini bir kez daha üzdü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçimleri ve yeni kabinenin kurulmasına ilişkin kriz yaşandığı tartışmalarına ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızla benim aramda çok sağlıklı iletişim olmuştur. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'ya intikal ett

Kriz beklenticilerini bir kez daha üzdü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçimleri ve yeni kabinenin kurulmasına ilişkin kriz yaşandığı tartışmalarına ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızla benim aramda çok sağlıklı iletişim olmuştur. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'ya intikal ettiğinde oturup Bakanlar Kurulunu en kısa sürede açıklayacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, cuma namazını Yenimahalle ilçesi Gazi Mahallesi'ndeki Hacı Durali Akan Camii'nde kıldı. Cuma namazının ardından cami yakınlarındaki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne geçen Davutoğlu'nu öğretmenler karşıladı. Hafızlık ve İngilizce sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet eden Davutoğlu, Okul Müdürü Fatih Zengin'den de okul hakkında bilgi aldı. Davutoğlu, ziyaretin ardından çıkışta vatandaşları selamladı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Başbakan Davutoğlu'na ziyaretinde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ile Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin eşlik etti.

Daha sonra gazetecilerin Mali'nin başkenti Bamako'da lüks bir otelde yaşanan rehine eylemine ilişkin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, "Biraz önce Dışişleri Bakanımızla da görüştük. Büyükelçiliğimiz orada hemen bir kriz masası oluşturdu. 7 vatandaşımız vardı, 5'i şu an itibarıyla kurtarıldı, diğer 2 vatandaşımızla da iletişimimiz var. Sağlıkları, sıhhatleri iyi. O bakımdan bir sıkıntı yok. İnşallah onların da kurtarılması için yoğun bir çaba içindeyiz. 7 vatandaşımızın 5'i salimen kurtarıldı. Diğer 2'sini inşallah önümüzdeki süre içinde kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

MECLİS BAŞKANLIĞI VE YENİ KABİNE TARTIŞMALARI

Meclis Başkanlığı seçimleri ve yeni kabinenin kurulmasına ilişkin kriz yaşandığı tartışmalarına da yanıt veren Davutoğlu, "1 Kasım seçimleri büyük bir olgunlukla gerçekleşti. Şimdi de normal, doğal süreç işliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız yemin törenine müteakip beni görevlendirdi. Geçmişte de bu görevlendirmeler sonrasında değişik günler içinde yani 4 gün, 5 gün, bir hafta sürenler de olur. Meclis Başkanlığı adayları ortaya çıkıyor, Meclis Başkanlığı seçimini yapacağız. Kriz meselesine gelince bizim basınımız kriz çıkarma ve bakan çıkarma konusunda bayağı mahir. Benim bilmediğim krizleri, benim bilmediğim bakan isimlerini ortaya atabiliyorlar. Tabi her türlü yorum bu anlamda yapılabilir ama Cumhurbaşkanlığı makamı ile Başbakanlık makamı arasında, Sayın Cumhurbaşkanımızla benim aramda çok sağlıklı iletişim olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da programları vardı, benim de Ankara'da yürütmem gereken. İşte MYK toplantısını gerçekleştirdim, tek tek MYK üyelerimizle istişare ettim. Birçok şu anda yürüyen işlerimiz var. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'ya intikal ettiğinde oturup her zaman olduğu gibi Bakanlar Kurulu en kısa sürede açıklayacağız. Ama dediğim gibi gazeteleri okuduğumda, bazı haberleri dinlediğimde ben de hayret ediyorum. Ne kadar çabuk bakanlar tayin edilirmiş ve ne çabuk kriz çıkarılırmış. İnşallah en kısa zamanda Bakanlar Kurulu'nu açıklarız" ifadelerini kullandı.

Kriz beklenticilerini bir kez daha üzdü

Kriz beklenticilerini bir kez daha üzdü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler