Kılıçdaroğlu:’’Terör sorununu ancak CHP bitirir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eskiden PKK belası vardı şimdi ise IŞİD belası var. Türkiye ateş çemberinin içerisinde. Türkiye'yi bu çemberden bir parti çıkarabilir o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisidir. Terör sorunun ancak CHP bitirir" dedi.K

Kılıçdaroğlu:’’Terör sorununu ancak CHP bitirir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eskiden PKK belası vardı şimdi ise IŞİD belası var. Türkiye ateş çemberinin içerisinde. Türkiye'yi bu çemberden bir parti çıkarabilir o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisidir. Terör sorunun ancak CHP bitirir" dedi.

Kadıköy Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı nedeniyle organize ettiği Cumhuriyet Yürüyüşüne binlerce vatandaş katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 92. yılı dolayısıyla Kadıköy Belediyesi de Bağdat Caddesi'nde Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi. İlçede bu yıl 22.'si yapılan Cumhuriyet Yürüyüşü saat 19.00'da Suadiye'den başladı. İskele Sokak'ta sona eren yürüyüşe binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle katıldı.

Yürüyüşün ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşlara seslendi. Vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 1 Kasım seçimleri için oy istedi. Vatandaşlara sandığa gitme çağrısı yapan Kılçdaroğlu, "1 Kasım'da kesinlikle sandığa gideceğiz. 7 Haziran'da CHP'ye oy vermeyen bir vatandaşımız mutlaka ikna edeceksiniz CHP'ye oy vermesi için. Kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. Mustafa Kemal'de Amasya'da aynı şeyi söylemişti, milletin kararlılığı milleti kurtarabilir diye. Görev düşüyor görevi yapacağız" dedi.

Gençlere "Onlar sizi olağan şüpheli olarak görüyorlar ben sizi bu ülkenin geleceği onuru gurur olarak görüyorum" diyen Kılıçdaroğlu, kadınlara da, "Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe taşınması sizin omuzlarınızda. Gelecekte çocuklarınız daha güzel bir Türkiye'de yaşayacaksa kadınların biraz daha aktif olması gerekir. Size seçme ve seçilme hakkını uygar dünyadan önce Mustafa Kemal Atatürk verdi. Onun ilkelerine sahip çıkmak benim boynumun borcudur. Ama bana destek vereceksiniz güç vereceksiniz" dedi.

İktidarı dış politika üzerinden eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye ateş çemberinin içerisinde. PKK belası vardı şimdi ise IŞİD belası var. Defalarca uyardık. Yanlış politika izliyorsunuz diye. Suriye'de Mısır'da Irak'ta Libya'da yanlış yaptılar, şimdi ağlıyorlar Türkiye'ye turist gelmiyor diye. Türkiye'yi bu çemberden bir parti çıkarabilir o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisidir. Terör sorunun ancak Cumhuriyet Halk Partisi bitirir" dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra Anadolu'nun bir kasabasından bulunduğu makama kadar geldiğini aktararak, "Eğer saltanat olsaydı Anadolu'daki kasabadan kimse buralara gelemeyecekti. Bugünkü konumumu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhuriyet'e borçluyum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler