Kılıçdaroğlu’ndan kayyum değerlendirmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zaman Gazetesine kayyum atanmasına ilişkin, "Bu kayyum kararı, son yıllarda ülkemizde sıkça görülen medya özgürlüğünün ortadan kaldırılmasına dönük uygulamaların yeni bir örneğidir" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç

Kılıçdaroğlu’ndan kayyum değerlendirmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zaman Gazetesine kayyum atanmasına ilişkin, "Bu kayyum kararı, son yıllarda ülkemizde sıkça görülen medya özgürlüğünün ortadan kaldırılmasına dönük uygulamaların yeni bir örneğidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Zaman Gazetesine kayyum atanması ile Boydak Holding'e yönelik operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Zaman Gazetesi ve bağlı kuruluşlarına kayyum atanmıştır. Bu kayyum kararı, son yıllarda ülkemizde sıkça görülen medya özgürlüğünün ortadan kaldırılmasına dönük uygulamaların yeni bir örneğidir. Cumhurbaşkanlığı makamının ve AKP Hükümetinin ihtiraslarına ve beklentilerine hizmet etmek amacıyla yargı organlarının bir kısmının aldığı kayyum kararı, medya özgürlüğüne yönelik hukuki bir ihlaldir. Öte yandan, daha önceki deneyimler göstermiştir ki kayyum kararları, kayyum atanan medya organlarının yönetimini öngörmemektedir. Kayyum heyetleri, kayyum atanan kuruluşları yönetmek yerine tasfiyeleri doğrultusunda adımlar atmaktadır. Bu kararlar, Cumhurbaşkanlığı makamının ve AKP Hükümetinin, kendisine muhalif tüm sesleri birer suç örgütü olarak gören diktacı ve otoriter yaklaşımlarının kanıtıdır. Ancak yönetim erkinin talepleri doğrultusunda hangi adımlar atılmış olursa olsun, Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların değerli kamuoyunca bilinmesi engellenemeyecektir. Öte yandan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine yönelik operasyonu da iş dünyamıza yönelik yeni bir sindirme girişimi olarak görüyorum. Türkiye'nin önemli sanayicilerinden Boydak Ailesinin yaşadığı mağduriyetin en kısa sürede son bulmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler