Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye yanıt!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'dan İstanbul'a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü'nde ikinci gün. CHP lideri saat 08:10 itibariyle yeniden yürümeye başladı.

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye yanıt!
CHP  lideri Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'da Güvenpark'tan başlattığı Adalet Yürüyüşü' kapsamında geceyi Batıkent'teki 75. Yıl Hipodromu yakınlarında  kurulan kamp alanındaki karavanda geçirdi. CHP lideri  08.10 itibariyle yeniden yürümeye başladı. Bugünkü yürüyüşün, Kahramankazan girişindeki bir fabrikada sona ermesi bekleniyor. 

BAHÇELİ’YE YANIT!

 Yürüyüş öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu,  Bahçeli'nin "Akılsız başın cezasına ayaklar çekermiş. CHP'liler aklını başına  alsın." şeklindeki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Eğer yürüyüşler yasal ölçüler içinde yapılıyorsa hiçbir şey olmaz.  İnsanlar zaten sabah akşam yürüyorlar. Metroya, otobüse binerken yürüyorlar. İş  yerlerine giderken, gelirken yürüyorlar. Yürümenin suç olduğunu da ben ilk kez  duyuyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Tam tersine biz ülkemizde birlikte  yaşamayı, barışı, huzuru, egemen kılmak için yapıyoruz. Sayın Bahçeli hiç  meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak. Hep birlikte adalet yürüyüşümüzü  bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz."

22 KİLOMETRE YÜRÜYECEK

 Kılıçdaroğlu, yürüyüşle ilgili bir yorgunluk hissedip hissetmediğinin  sorulması üzerine,  "Şimdi hiç yorgunluk hissetmiyoruz dersek tabii doğru değil.  Gerçekçi olmak lazım ama 'yorulduk' diye ah vah edecek halimiz de yok. Son derece  dinamik, sabah yolumuza devam edeceğiz. Akşam dinlendik zaten. Müzik de vardı.  Tulum müziği değil mi? İnsanlar eğlendiler. Keyifli bir akşam geçirdik. Şimdi  yolumuza devam edeceğiz." dedi.  Dün dinlenmeden uzun bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini ifade eden  Kılıçdaroğlu, bugünkü yürüyüşte belli etapların dinlenilerek geçirileceğini,  sonra asıl hedefe ulaşılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, bugün toplam 22  kilometrelik bir yürüyüş planladıklarını vurgulayarak, "Yürüyüşe değişik illerden  katılımlar da olacak. Güzergah üzerinden katılımlar olacak. Dolayısıyla  mutluyuz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset