Kılıçdaroğlu: "Hükümet kurma süreci bitmiş değil"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Erken seçim kararını Cumhurbaşkanı değil Meclis alsın" açıklamalarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümet kurma süreci bitmedi" dedi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İsta

Kılıçdaroğlu: "Hükümet kurma süreci bitmiş değil"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Erken seçim kararını Cumhurbaşkanı değil Meclis alsın" açıklamalarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümet kurma süreci bitmedi" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'dan Ankara'ya seyahati öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun AK Parti MYK toplantısının ardından yaptığı "Erken seçim kararını Cumhurbaşkanı değil Meclis alsın" açıklamasına cevap verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini iade ettikten sonra teamüllere uygun hareket edilmesinin gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Henüz daha hükümet kurma süreci bitmiş değil. Sayın Cumhurbaşkanı bu süreci tıkıyor. Sayın Davutoğlu'na düşen de Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrı yapıp, bu süreci tıkamaması yönündeki talebi dile getirmesidir."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı VIP Terminalinden uçağa bindi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset