Kılıçdaroğlu: 83 il olsun!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sayın Binali Yıldırım'a çok samimi çağrıda bulunuyorum gelin 81 değil, 83 il yapalım. Hakkari de Şırnak da il kalsın" dedi.

Kılıçdaroğlu: 83 il olsun!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de partisinin il başkanlarıyla buluştu. Kemal Kılıçdaroğlu Hakkari ve Şırnak'ın il olmaktan çıkarılmasına ilşkin, "Sayın Binali Yıldırım'a çok samimi çağrıda bulunuyorum gelin 81 değil, 83 il yapalım. Cizre ve Yüksekova da il olsun ama Hakkari de Şırnak da il olarak kalsın." dedi.

Kılıçdaroğlu, OHAL sürecine ilişkin, "Milli egemenliği temsil eden asıl kalp, yürek TBMM'dir. Sayın cumhurbaşkanına ve başbakana bu konuları hatırlattık. Eğer bir kurum için yeniden inşa süresi geçerli ise bunun yeri TBMM'dir. Yetkinin OHAL sürecini aşarak kullanılması Parlamento'nun devre dışı bırakılması demektir. Bütün il ilçe başkanlarından isteğim, Yenikapı manifestosunu herkese anlatacaksınız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de gerçekleşen il başkanları toplantısında konuştu. Siyasette güçlü ortak bir paydanın oluşturulmasının önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Çok ciddi bir süreçten geçtiğimizi hepimiz biliyoruz. Önemli bir badireyi atlattık. Ama hepimizin düşünmesi gereken konular var. birinci düşüneceğimiz şey bu noktaya nasıl geldik. İkinci konu bir daha böyle bir olay ile karşılaşmak için neleri yapmalıyız. Bir musibetten binlerce dersi çıkarmak zorundayız. Eğer siyaset kurumu Türkiye'de güçlü ortak bir payda oluşturmazsa gelecek açısından bu siyaset kurumu umut vermez. Aynı hatalar tekrar edilirse bedelini millet ödüyor" diye konuştu.

"TÜM SİYASAL PARTİ LİDERLERİ YENİKAPI'DA OLMALIYDI"

Tüm siyasal parti liderlerinin Yenikapı'da olması gerektiğini hepsine davet gönderilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sadece Meclis'te siyasi grubu olan partiler değil, Meclis'te grubu olmayan siyasal partilerin liderlerinin de orada olması gerekirdi. Onlara da davet gönderilmesi gerekirdi. Siyasal görüşü ne olursa olsun hepimizi buluşturmalıydı. Şu, bu parti demeden farklı düşüncelerden korkulmamalı. Demokrasi türküsünü hep birlikte söylemeliyiz" ifadelerini kullandı.

"YETKİNİN OHAL SÜRECİNİ AŞARAK KULLANILMASI PARLAMENTO'NUN DEVRE DIŞI BIRAKILMASI DEMEKTİR"

OHAL sürüecine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Kanun Hükmünde Kararname çıkarak OHAL sonrasını şekillendirmek Anayasaya, hukukun üstünlüğüne uygun değildir. OHAL dönemi ile ilgili sınırlı olarak verilen bir yetkinin OHAL sürecini aşarak kullanılması Parlamento'nun devre dışı bırakılması demektir. Asıl görev yasama organınındır" dedi.

"MİLLİ EGEMENLİĞİ TEMSİL EDEN ASIL KALP, YÜREK TBMM'DİR"

Kılıçdaroğlu, "Milli egemenliği temsil eden asıl kalp, yürek TBMM'dir. Sayın cumhurbaşkanına ve başbakana bu konuları hatırlattık. Eğer bir kurum için yeniden inşa süresi geçerli ise bunun yeri TBMM'dir" diye konuştu.

"BÜTÜN İL İLÇE BAŞKANLARINDAN İSTEĞİM, YENİKAPI MANİFESTOSUNU HERKESE ANLATACAKSINIZ"

Yenikapı manifestosunun herkese anlatılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bütün il ilçe başkanlarından isteğim, Yenikapı manifestosunu herkese anlatacaksınız kimseyi suçlamadan, eleştirilmeden. Her bir maddesi yüzde yüz doğru olan bir manifestoyu vatandaşa lokantada, parkta anlatın amaç demokrasimizi daha da güçlendirmek" dedi.

"ASKERİ SİYASETİN İÇİNE SOKARSANIZ DARBEYE KAPI ARALARSANIZ"

Kılıçdaroğlu, "Anlatacağımız ilk konu; camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmez. Allah aşkına, bu aklın gereği değil mi? Her partiden arkadaşımız camiye gidiyor. Askeri siyasetin içine sokarsanız darbeye kapı aralarsanız" dedi.

HAKKARİ VE ŞIRNAK İL KALSIN

Hakkari ve Şırnak il olmaktan çıkarılıyor yerine Cizre ve Yüksekova il yapılacakmış. Arkadaşlar bir devlet ülkemin bir bölgesinde güvenliği sağlayamıyorum diyemez. Dediği anda devlet olarak hükümet olarak bitmiştir. Ben Hakkari'ye de Şırnak'a da güveniyorum. En ağır bedeli onlar ödedi. Ayrılığı ve gayrılığı bir tarafa bırakmak zorundayız.

Sayın Binali Yıldırım'a çok samimi çağrıda bulunuyorum gelin 81 değil, 83 il yapalım. Hakkari de Şırnak da il kalsın."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler