"Kasım sonrası Türkiye hükumetsiz kalmayacaktır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "1 Kasım'dan sonra Türkiye hükümetsiz bırakılmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi tek başına hükümet kuracak bir çoğunluğa ulaşamazsa, dört ilkesi çerçevesinde HDP dışında her partiyle iktidar olmaya, iktidar kurmaya şi

"Kasım sonrası Türkiye hükumetsiz kalmayacaktır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "1 Kasım'dan sonra Türkiye hükümetsiz bırakılmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi tek başına hükümet kuracak bir çoğunluğa ulaşamazsa, dört ilkesi çerçevesinde HDP dışında her partiyle iktidar olmaya, iktidar kurmaya şimdiden hazırdır" dedi.

MHP, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi kapsamında son mitingini Anadolu meydanında gerçekleştirdi. Devlet Bahçeli yaptığı konuşmada, "Bu evetlerden ödleri patlayan AKP yönetimi, devamlı partimize saldırmaktadır. Bizim hayırcı olduğumuz dillendirilmekte, itibar ve imaj suikastları peş peşe düzenlenmektedir. Koalisyon kurmaktan kaçtığımız, sorumluluk almaktan çekindiğimiz hezeyan korosu tarafından ileri sürülmektedir. İhanete, adaletsizliğe, vurguna, rüşvete, yozlaşmaya, kutuplaşmaya, kavgaya, yoksulluğa hayır dememiz AKP ile CHP'yi ürkütmüştür. Havuzcuların devlet bankalarından, yani milletin kesesinden, Erdoğan şahitliği ve girişimiyle kredi alarak 3. havalimanı inşaatına başlamalarına hayır dediğimiz için hedefteyiz. 400 milletvekili almak için Türkiye'yi istikrarsızlığa ve karanlığa mahkum edenler bizim duruşumuzdan rahatsızdır" diye konuştu.

"DAVUTOĞLU'NUN BİZE YAPTIĞI İKİ ZİYARETTE DE BİR KOALİSYON TEKLİFİ TARAFIMIZA İLETİLMEMİŞTİR"

7 Haziran ile 1 Kasım arasında 4 ay 23 günlük bir süre olduğunu belirten ve bu süreç içerisinde hükümetin neden kurulmadığı konusunda açıklamalarda bulunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu süre zarfında Türkiye'de bir hükümet kurulamamasının vebali Erdoğan ve Davutoğlu'nun sırtındadır. Sayın Bülent Arınç, bir televizyon programında AKP'nin koalisyon kurmaktan kaçtığını ve buna yanaşmadığını ilk ağızdan itiraf etmiştir. Davutoğlu'nun bize yaptığı iki ziyarette herhangi bir koalisyon teklifi tarafımıza iletilmemiştir. Bu şer cephesinin, bu fesat yatağının aklında 8 Haziran'dan itibaren seçim vardır ve bu kapsamda şartların olgunlaşması beklenmiştir."

Bahçeli, koalisyon hükümetinin kurulmasını Erdoğan'ın önlediğini belirterek şunları söyledi:

"Erdoğan ve Davutoğlu kaybettikleri tek başına iktidarı tekrar kazanabilir miyiz hesabıyla 7 Haziran'da sandığa yansıyan milli iradeyi müştereken kundaklamışlardır. Erdoğan'ın; Davutoğlu'na, CHP'yle görüşmeden önce intihar edecek hali yok uyarısı, bizimle toplantıya gelmeden evvel şahsımı kast ederek "muhatabım değil" örtülü mesajı koalisyon sürecini tıkamıştır. Hükümet kurulamamasının günahı bunların üzerindedir."

Görüşmelerde, "Biz, 4 milli ilkemiz kabul edildiği takdirde, değil elimizi, gövdemizi taşın altına koymaya her zaman hazırız" dediklerini anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "Fakat bizi hiç duymadılar. Anayasa'nın ilk dört maddesini koruyalım dedik. Çözüm sürecini bitirelim dedik. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk sürecinin üzerine gidelim, ucu kime dokunursa dokunsun hırsızları adalete teslim edelim dedik. Cumhurbaşkanı anayasal sınırlarına çekilsin, parlamenter sistemi koruyalım dedik. Bunların hepsine hayır dediler. Ve gerçek hayırcının kim olduğunu gösterdiler."

"KILIÇDAROĞLU YÜZDE 60'LIK BLOKTAN BAHSEDERKEN BİRDENBİRE AKP'NİN DİZİNİN DİBİNE ÇÖKTÜ"

Koalisyon sürecinde CHP'nin tavrını eleştiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP her şeye evet demiş, her ilkesini ikinci plana itmiştir. Kılıçdaroğlu yüzde 60'lık bloktan bahsederken, birdenbire AKP'nin dizinin dibine çökmüş, bir tek yalvarmadığı kalmıştı. AKP ile CHP 32 gün görüştüler, beş oturumda 35 saat toplantı yaptılar. Ne oldu, koalisyon kurabildiler mi? AKP'nin başından itibaren koalisyon kurmaya niyeti yoktu. Davutoğlu, verilmiş bir görevi, çizilmiş sınır ve süre içinde ifa etmeye memur edilmişti. 17 Ağustos'ta bizimle görüşmeden 4 gün önce erken seçim tek ihtimal diyen Davutoğlu'dur. Rabbimiz ve milletimiz tekrar seçim istiyor diyen de Davutoğlu'dur. Davutoğlu, bize yalnızca AKP azınlık hükümeti, erken seçim kararı, seçim hükümeti teklifiyle gelmiş; doğal olarak bizden olumsuz cevap almıştır. Kaldı ki bunlara hiç kimsenin onay verdiği görülmemiştir. Bizi alçakça hayırcılıkla suçlayan AKP ve CHP'si önce haysiyet testinden geçmelidir."

"1 KASIM'DAN SONRA TÜRKİYE HÜKÜMETSİZ BIRAKILMAYACAKTIR"

1 Kasım seçimleri sonrası MHP'nin tek başına iktidar olamaması durumunda HDP dışında her partiyle hükümet kurabileceklerini belirten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Milliyetçi Hareket Partisi hayırcı değil, hayır ve hasenat sahibi bir millet eseridir. Bizim hayır dediklerimizde de hayır vardır ve her şey ortadadır. Herkes müsterih olsun, 1 Kasım'dan sonra Türkiye hükümetsiz bırakılmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi eğer tek başına hükümet kuracak bir çoğunluğa ulaşamazsa, dört ilkesi çerçevesinde HDP dışında her partiyle iktidar olmaya, iktidar kurmaya şimdiden hazırdır."

Oylarının düştüğü yönündeki iddialara cevap veren Bahçeli, şunları söyledi:

"Oylarımızın düştüğünü ahlaksızca söyleyenler, AKP beslemesi, trol takviyeli içimizden devşirilen dönek ve devşirmeler, algı operasyonlarıyla Türklüğü HDP'nin gerisinde bırakmak için mücadele verenler 1 Kasım akşamı rezil rüsva olacaklardır. Korkuları, kaygıları, telaşları bu yüzdendir. MHP, anket engellerini, spekülasyon tertiplerini aşarak geliyor. MHP, iftiraları kırarak, tuzakları bozarak geliyor. MHP, siyasi operasyonları, AKP-CHP-HDP kuşatmasını yararak geliyor. 1 Kasım'da Milliyetçi Hareket Partisi iktidara geliyor. İşte bunun kanıtı bu meydandadır."

"TÜRK MİLLETİ AYRILIK KABUL ETMEYEN BİR BÜTÜNDÜR"

Milliyetçi hareketin, Türk milletinin dimdik ayakta kalmış son burcu olduğunu anlatan Bahçeli, "Milliyetçi hareket, Türk milletini küresel sarmaldan çekip çıkaracak son kudretidir. Milliyetçi hareket, Türk milletinin birlik, refah, huzur ve kalkınma yolunda son umududur" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin asla teslim olmayacak, sonuna kadar mücadele edecek ve mutlaka başaracağını anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tarihi bir mesajı huzurunuzda tekrarlamak istiyorum; Küresel uzantılar, ihanet şebekeleri nerelere demir atmış olurlarsa olsun geldikleri gibi gideceklerdir. Kimler ve hangi mihraklar, hangi oyunları tertip ederlerse etsin, hangi ihanetlerin içine girerlerse girsin bir kez daha ilan ediyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti tektir ve üniter bir devlettir. Türk milleti ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Milli birlik ve bütünlüğümüzün temelleri tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür. Önümüzdeki hafta 92. yıldönümünü kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti, ebedi vatanında milli varlığını ve birliğini mutlaka koruyacaktır. Güncellediğimiz ve büyük bir kabul gören Seçim Beyannamemizle 1 Kasım'a hazırız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset