Kamran İnan son yolculuğuna uğurlandı

Eski Bitlis Milletvekili ve Devlet Bakanı Kamran İnan, memleketi Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.Ankara'dan uçakla Muş Havaalanına getirilen İnan'ın cenazesi, uzun araç konvoyu eşliğinde Gayda köyüne getiri

Kamran İnan son yolculuğuna uğurlandı

Eski Bitlis Milletvekili ve Devlet Bakanı Kamran İnan, memleketi Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Ankara'dan uçakla Muş Havaalanına getirilen İnan'ın cenazesi, uzun araç konvoyu eşliğinde Gayda köyüne getirildi. Mezarlık girişinde omuzlara alınan İnan'ın cenazesi, Gayda Camisine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından tekrar omuza alınan İnan, mezarlığa götürüldü. Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba ve imamların okuduğu dualar eşliğinde İnan toprağa verildi.

Amcası için köyde düzenlenen cenaze törenine katılan eski Devlet Bakanı Edip Safder Gaydalı, devlete çok büyük hizmetler veren amcalarını kaybettiklerini belirterek, "Amcamızı yitirdik. Sadece amcamız ve babamız değildi, tüm bölgenin babasıydı. Devlete çok büyük hizmetler verdi. İnşallah onun tuttuğu ışıklı yoldan yürümeye devam edeceğiz. Bitlis halkının ve tüm Türkiye'nin başı sağolsun" dedi.

AMCASINI ANLATTI

Amcasının toprağa verilmesinin ardından mezarlıkta halka hitap eden Gaydalı, büyük bir devlet adamını kaybettiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Amcamın şöyle bir özelliği vardı. Bitlis'e geldiğinde kendisini karşılaması için arabaya izin vermezdi. O da hep halkını düşündüğünden idi. "Yolda bir kaza olursa ve bunların başına bir şey gelirse hep üzülürüm" derdi. Hatta son 4 günde iyice ağırlaştı ve hastaneye yatırmak istedik. Ancak hastaneye yatmak istemedi. Hastaneye yatarsam millet beni ziyarete gelir rahatsız olur. Evinde hayatını kaybetti. Şimdi sağ olsaydı ve sizi bu kadar kalabalık arabayla görseydi, zannederim hepinizi sopayla kovalardı. Büyük bir devlet adamını kaybettik. Kendisi "Asla taziyede oturmayın" vasiyetinde bulundu. Ancak yörenin ve bizlerin teamülü var. Türkiye'nin her yerinden taziye için insanlar arıyor. Bugün itibariyle Avrupa'dan da çok diplomat aradı. Her zaman olduğu gibi bu taziyede de kapımız açık. Gayda'da taziyemiz devam edecek. Ankara'dan gelen devlet erkanı ve Avrupa'dan gelen misafirlerimiz için kapımız açık. Allah hepinizden razı olsun."

Cenaze törenine eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, eski Devlet Bakanı Cemil Erhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, siyasi parti temsilcileri, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri, bölgenin kanaat önderleri, çok sayıda vatandaş ile HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı da katıldı.

Kamran İnan son yolculuğuna uğurlandı

Kamran İnan son yolculuğuna uğurlandı

Kamran İnan son yolculuğuna uğurlandı

Kamran İnan son yolculuğuna uğurlandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset