Kabine değişimine yine "Albayrak" damgası

Eski CEO ve liman koordinatörüne bakanlık görevi...

Kabine değişimine yine "Albayrak" damgası

Haber61/Haber Servisi

2017 yılı Bakanlar Kurulu bir değişime uğradı. 


2017 yılı kabine revizyonunda Doğu Karadeniz'den 7 Bakan yer buldu. Trabzon'dan 2 ismin yer aldığı yeni kabinede Doğu Karadeniz'den Samsun, Bayburt, Ordu, Giresun ve Rizeli isimler yer buldu. 

Referandumda doğu illerinden gelen oylarla ‘evet’ oyunun fazla çıkması ve yeni sisteme adım atılması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yıldızını daha da parlattı. 

Soylu’ya yeni Bakanlar Kurulu'nda yine görev verilirken makamı da değişmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görevine kaldığı yerden devam edecek.

Öte yandan kabine revizyonunda bir deiğşim daha görüldü. Bu değişim yine Albayrak ailesini gündeme getirdi.

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanı oldu. Osman Aşkın Bak yeni görevini Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılkıç'tan devralacak. Bak’ın bir özelliği de Trabzon Limanı’nın eski koordinatörü olması ve Albayrak ailesinin büyüğü Ahmet Albayrak’a çok yakın olması. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü As Başkanı Nuri Albayrak iken yardımcısı Osman Aşkın Bak’tı. 

Aynı bağlamda değişimde flaş bir gelişme daha yaşandı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yerine Nurettin Canikli getirildi. Canikli ile Bak’ın benzerliği ise yine Albayrak ailesinden geçiyor. Nurettin Canikli, Albayrak grubunun eski CEO’sudur. Böylece Başkent kulislerine Albayrak ailesi kabine değişimiyle yeniden taşındı



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset