İşte Başbakan'a bugün sunulan anketin sonucu

Araştırmanın sonuçlarına göre bugün seçim olsa oyunu AK Parti'ye vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 43,4. 34 ilde yapılan ankete göre diğer partilerin dağılımı ise şöyle: CHP yüzde 25,9, MHP yüzde 13,7, HDP, 13,6 ve SP yüzde 1,3. Denge Araştırma, 10-15

İşte Başbakan'a bugün sunulan anketin sonucu

Araştırmanın sonuçlarına göre bugün seçim olsa oyunu AK Parti'ye vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 43,4. 34 ilde yapılan ankete göre diğer partilerin dağılımı ise şöyle: CHP yüzde 25,9, MHP yüzde 13,7, HDP, 13,6 ve SP yüzde 1,3.
Denge Araştırma, 10-15 Ekim 2015 tarihleri arasında 34 ilde yaptığı "Türkiye Gündemi Kamuoyu Araştırması" projesi çerçevesinde, sosyal, siyasi ve ekonomik parametreler ışığında halkın siyasete ve siyasilere bakış açısını analiz etti.

Çalışmada, her ilde ayrı ayrı demografik ve siyasi dağılım doğrultusunda örneklem kümesi oluşturan Denge, araştırmayı Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van ve Zonguldak illerinde yaptı.

AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Parti (MHP) , Halkların Demokrat Partisi (HDP) ve Saadet Partisi'ni (SP) kapsayan anket sonuçlarında kararsız ve cevap vermek istemeyen seçmenin de oylarına yer verildi.

AK PARTİ TAM SINIRDA

Vatandaş, AK Parti'yi tek başına iktidar görmek istiyor ancak son anket sonuçlarına göre AK Parti'nin oy oranı bıçak sırtında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset