İlhan Cihaner beraatini yorumladı

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, beraatine ilişkin, "İlk kez hukuk gözüyle bakabilecek bir mahkemeyle karşı karşıya kaldık. Asıl bundan sonra atılacak adımlarla adalet gerçekleşecek. Umuyorum orada etkin, cesur, adil bir süreç yaşanır" dedi.Yargıta

İlhan Cihaner beraatini yorumladı

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, beraatine ilişkin, "İlk kez hukuk gözüyle bakabilecek bir mahkemeyle karşı karşıya kaldık. Asıl bundan sonra atılacak adımlarla adalet gerçekleşecek. Umuyorum orada etkin, cesur, adil bir süreç yaşanır" dedi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın "terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı davada sanıkların tümünün beraatine karar verildi. Ayrıca İlhan Cihaner ve Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçundan açılan soruşturma ve kovuşturma evresinde hukuka aykırı eylem ve işlemleri nedeniyle yargı mensupları ile kamu görevlileri hakkında HSYK'ya suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi. Duruşmayı bazı CHP milletvekilleri de izledi.

"İLK KEZ HUKUK GÖZÜYLE BAKABİLECEK BİR MAHKEMEYLE KARŞI KARŞIYA KALDIK"

Beraat kararının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin yaşadığı hukuksuz 7-8 yılı göz önünde bulundurunca yaşamını yitirenleri bizimle mukayese edilemeyecek uzunca süre özgürlüğünden yoksun kalanları hala devam eden hukuksuzlukları düşününce adalet adına çok iddialı şeyler söyleyecek durumda değiliz. Ama bunun çok önemli bir aşama olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilk kez bu davada belki de derli toplu kurulan tuzağın ortaya çıkarılması için her şeyin ortada olduğu gün gibi ortada olduğu bir sonuçla karşılaştık. Bu böyle olunca adalet gerçekleşti diyemiyoruz. Bu daha ilk adımı. Keşke çok daha umutlu şeyler söyleyebilseydik. Bunların yaşanması gerekmiyordu adalete ulaşmak için 5-6 yıldır ülkenin yaşadığı hukuksuzlukların yaşanması gerekmiyordu. Baştan itibaren hukuksuzluk çok ortadaydı. Gizli saklı kalan hukuksuzluklar bir takım adli işlemlerle soruşturmalarla açığa çıkmadı. İlk kez hukuk gözüyle bakabilecek bir mahkemeyle karşı karşıya kaldık. Asıl bundan sonra atılacak adımlarla adalet gerçekleşecek. Umuyorum orada etkin, cesur, adil bir süreç yaşanır."

Usulsüz soruşturma yapıldığı gerekçesiyle savcılar ve hakimler hakkında suç duyurusunda bulunma kararının alındığının hatırlatılması üzerine Cihaner, "Asıl önemli olan o mekanizmanın açığa çıkarılması bu hukuksuz sürecin sorumlularının adil bir şekilde yargı önünde hesap vermeleri. Bundan sonraki mücadelemiz ona ilişkin olacak" dedi.

"DİLEĞİMİZ BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE..."

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise "Cumhuriyeti savunmak, Atatürk ilkelerini savunmaktan başka bir düşüncesi olmayan dürüst namuslu bir yargı mensubuna ve onun ailesine tam 5-6 yıldır bir ızdırap yaşatıldı Türkiye'de. Tüm çabası adaletin gerçekleşmesini sağlamak olan sevgili İlhan Cihaner'in 5-6 yıllık bir süreç içerisinde tüm Türkiye'nin ilgisini çeken bir davada bugün aldığımız bir beraat kararı gecikmiş adalettir. Bu aile büyük ızdırap çekti. Türkiye bedel ödeyerek o bedelleri ödeyenlerin sadece kendisine değil, tüm Türkiye'de yaptığı bir travmanın içerisinde ne yazık ki daha hala çözülememiş yargı sistemindeki bozukluklar nedeniyle böyle adaletsiz durumlara tanıklık edebiliyor. Dileğimiz bundan sonraki süreçte İlhan Cihaner'in şahsında özdeşleşen bu adaletsiz süreçlerin bundan sonra devam etmemesidir. Herkesin hukuka uygun adaletli ve kendisini güvencede hissedeceği bir ortama kavuşmasıdır. Hukuk yolundaki mücadelemizin bundan sonra devam edeceğini ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset