Hüseyin Örs O projeye dikkat çekti - "Acilen istiyoruz"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ten önemli açıklamalar.

Hüseyin Örs O projeye dikkat çekti - "Acilen istiyoruz"

Haber61 - Haber Servisi - İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Trabzon'da yıllardır yapılması gündeme gelen Güney Çevre Yolu projesi için önemli açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Örs şunları söyledi;

Geçtiğimiz Ağustos ayı içinde Mübarek Kurban Bayramı’nı hep birlikte idrak ettik. Akabinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladık. Yaz aylarında memleketlerine gelen bölge insanımız artık Eylül ayı ile birlikte geçimlerini temin ettikleri yerlere doğru yola çıkacaklar.

Hemen hepimiz Bayramın öncesinden başlayarak Karadeniz’de ve özellikle Trabzon’da trafik yoğunluğundan şikâyetçi olduk.

Önce sel nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu üzerinde Ünye’de bir köprü yıkıldı. Bölge trafiği bir anda felç oldu. Ordulu fındık üreticilerimiz ve birçok insanımız sel nedeniyle, bölge insanının büyük bir bölümü de trafik nedeniyle mağdur oldu. 

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi’nin talimatı üzerine İYİ Parti heyeti olarak derhal sel bölgesine intikal ettik, bölge insanımızın yanında olduk. Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Müsavat Dervişoğlu ve Samsun Milletvekilimiz Sayın Bedri Yaşar’la birlikte Ünye’de, Fatsa’da ve Ordu’da incelemelerde bulunduk. İnşallah yaralar en kısa sürede devletimiz tarafından sarılacak, yıkılan köprü yapılacaktır.

Anlaşılan odur ki, yıkılan köprü yapılıncaya kadar, Ünye’de özellikle yoğun gün ve saatlerde trafik sıkışıklığı devam edecek. Aynı şekilde Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan Ordu ve Trabzon şehir geçişlerinde trafik çilesi bitmek bilmiyor. 

Bölgemizde özellikle şehirlerde yaşanan bu trafik çilesine son vermenin yolu, Karadeniz sahil kentlerinde transit ulaşımı şehrin güneyine almaktır. 

Yani Samsun’dan başlayarak Hopa’ya kadar tüm şehirlerimize Güney Çevre Yolu yapmaktır. Böylece hem transit karayolu trafiği, hem de şehir içi trafik büyük oranda rahatlayacaktır. 

Bilindiği üzere Samsun Çevre Yolu çoktan tamamlanmıştır. Hatta bu yol üzerindeki iyileştirme çalışmaları halen devam etmektedir. Ankara ayrımı, Canik Geçişi ve diğer kent içi geçişler köprülü kavşaklarla desteklenmiş ve trafik sorunu büyük oranda çözüme kavuşturulmuştur.
Edindiğimiz bilgilere göre Ordu Güney Çevre Yolu 2 etap halinde ihale edilmiş, birinci etapta yol yapım çalışmaları devam etmektedir, akabinde ikinci etapta yapım çalışmalarına başlanacaktır.

Giresun Güney Çevre Yolu ise projelendirme aşamasındadır. Akabinde yapım aşamasına geçilecektir.

Temeli 23 Mart 2012 tarihinde atılan, toplam 9 bin 500 metre uzunluğunda olan ve üzerinde 5 alt geçit ve 3 köprü bulunan Rize Güney Çevre Yolu Projesi ise nihayet tamamlanma aşamasına gelmiştir.

İnşallah bu projelerin hepsi en kısa sürede tamamlanır.  Çünkü biz bu projelerin hepsini şehirlerimizi insanlarıyla birlikte birbirine bağlayan, kenetleyen ve dostlukları artıran hizmetler olarak görüyoruz.

Biz Trabzon olarak komşu ve çevre illerimize yapılan proje, yatırım ve hizmetlerden sadece memnun oluruz. Çünkü bu yatırım ve hizmetler sadece o ilin insanları için değil, bölge halkının ve hatta kullanan herkes içindir.

Dikkatinizi çektiği gibi, daha Samsun, Ordu, Giresun ve Rize çevre yolları hiç gündemde yokken projesi tamamlanan ve yapım aşamasına getirilen Trabzon Güney Çevre Yolu ise adeta unutulmuş, unutturulmuştur. 

Duyarlı basın mensupları ve siyasiler dışında Trabzon Güney Çevre Yolu sadece seçimlerde gündeme gelen, sonra da unutulan bir proje olmaktan öteye geçememiştir.

Trabzon Güney Çere Yolu Projesi’ni takip eden basın mensubu arkadaşlarım hatırlayacaklardır. 

Güney Çevre Yolu ihtiyacı ilk olarak zamanın Devlet Bakanı Sayın Eyüp Aşık tarafından gündeme getirilmiş, daha sonra dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı ve halen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray Aydın tarafından Trabzon Güney Çevre Yolu Projesi’nin proje ihalesi tamamlanarak yapıma hazır hale getirilmiştir. 

Ancak ne yazık ki tam 16 yıldır işbaşında bulunan iktidar, Trabzon Güney Çevre Yolu Projesi için ciddi tek bir adım atmamış, yapıma hazır hale gelmiş projeyi tozlu raflarda bekletmeyi seçmiştir. 

Güney Çevre Yolu yapılmış olsaydı Trabzon bugün yaşanan imar kirliliğine maruz kalmayacaktı. Güney Çevre Yolu yapılmış olsaydı Trabzon 1 milyon nüfuslu bir kente hazır olacaktı. Güney Çevre Yolu yapılmış olsaydı bugün kentin ortasında kalan sanayi sitelerine yer aranmayacaktı. Belki de yeni organize sanayi bölgeleri kurulacak, şehir yeni yatırımcılar ile tanışacaktı.

Güney Çevre Yolu Projesi başlangıçta Mersin-Arsin arası düşünülmüştü. Sonrasında Mersin-Yalıncak arası projelendirildi. Yol proje ömrünün 30-35 yıl olduğu gerçeğinden hareketle güncel şartlar da göz önüne alınarak Güney Çevre Yolu Beşikdüzü-Of arası projelendirilmelidir. Tanjant Yolunun 1966’da projelendirildiği ancak 2004’te açıldığı gerçeğini unutmamalıyız.

Güney Çevre Yolunu sadece trafiği rahatlatacak, ulaşımı kolaylaştıracak bir proje olarak algılamak doğru değildir. Bu projenin büyük Trabzon’un şekilleneceği bir kentleşme ve kalkınma yolu olduğunu bilmemiz gerekir. Güney Çevre Yolu ile kentsel büyüme şehrin güneyine taşınacak, oluşturulacak yeni yerleşim alanları ile insanı ve çevreyi birinci öncelik sırasına alan yeni bir imar anlayışı ile büyük Trabzon hedefine varılacaktır. Kent merkezindeki imar baskısı kaldırılmış, daha geniş alanda daha rahat, daha müreffeh yapılar ile şehirleşme gerçekleşecektir.

Biz İYİ Parti olarak Trabzon’a ve bölgeye yapılması gereken proje, yatırım ve hizmetlerin takipçisi olacağımızı her vesileyle ifade ediyoruz. 

Bu gün de söyleyeceğimiz şudur: Genel Başkanından, il başkanına, Cumhurbaşkanı’ndan bakanlarına kadar iktidar partisi artık Trabzon Güney Çevre Yolu Projesi’ni yapmalıdır. Bu konuda artık hiçbir mazeret duymak istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Rizeli, 4 tane de Trabzonlu Bakanımız var.

Trabzon Güney Çevre Yolu bu dönemde yapılamazsa ne zaman yapılacaktır? Geçmiş her seçim döneminde birinci vaat olarak yer alan Güney Çevre Yolu Projesi artık tozlu raflardan indirilip bir an önce uygulamaya geçirilmelidir. 

AK Parti iktidarında Trabzon’un her zaman bakanı oldu. Şimdi ise Trabzon olarak tam 4 tanede Bakanımız var. Yani demem o ki; artık iktidarın hiçbir mazeretini kabul etmiyoruz, Güney Çevre Yolumuzu acilen istiyoruz.

Biz İYİ Parti olarak, ben de Trabzon Milletvekili olarak hiçbir siyasi görüş ve bölge ayrımı gözetmeksizin bölge insanımızın yanında ve hizmetindeyiz. 

Bıkmadan usanmadan, Trabzon Güney Çevre Yolu başta olmak üzere, Trabzon Demiryolu ve Hızlı Tren Projesi gibi Trabzon için elzem olan tüm projelerin takipçisi olacağız. 

Özellikle üzerine basa basa tekrar ifade etmek istiyorum. Biz İYİ Parti ailesi olarak çevre illerimize yapılan proje, hizmet ve yatırımlardan memnunluk duyarız. 

Bizim dikkati çektiğimiz husus bu iktidar döneminde ihmal edilen, unutturulan ve geçiştirilen projeleri tekrar gündeme taşımak ve takipçisi olmaktır.

Önümüzde yerel seçimler var. Basınımıza ve Trabzonlu seçmen kardeşlerime büyük görevler düşüyor. Lütfen önlerine gelen her yetkiliye “Trabzon Güney Çevre Yolu Projesi nerede?” diye sormaya devam etsinler. 

Biz İYİ Parti ailesi olarak, Genel Başkanından, Milletvekiline, üyesine ve gönüllüsüne kadar iktidarın ülkemizde, bölgemizde ve ilimizde yaptığı proje ve çalışmalara destek olmaya; yapıcı, yol gösterici ve takipçi bir siyaset anlayışı ortaya koymaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler içinde katılımlarınız için teşekkür ediyor, hepinize ayrı ayrı selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset