"Her şeye hayır diyen bir parti halkın önüne nasıl çıkacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her şeye "hayır" diyen bir parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak" dedi.Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında koalisyon, terör olayları gibi konulara değindi.

"Her şeye hayır diyen bir parti halkın önüne nasıl çıkacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her şeye "hayır" diyen bir parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında koalisyon, terör olayları gibi konulara değindi. Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu en iyi okuyan parti olduklarını belirterek, milli iradeye saygı duyan tek parti olduklarını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "'Vatandaşın oyu başımızın üstüne" dedik, hemen 15 Haziran 2015'te Parti Meclisimizi topladık. Vatandaşımızın tercihi ortay çıkmıştır, siyasi partilere düşen görev halkın verdiği oyun gereğini yerine getirmektir. Yine partimiz sorumlu parti olarak, Parti Meclisimiz 14 temel ilke belirledi. Parti Meclisimiz dedi ki; "Eski alışkanlıkları bir tarafa bırakıyoruz, eski kavgaları da bir tarafa bırakıyoruz" dedi. Türkiye'yi yöneteceksek, saygıyla yöneteceksek, partiler ilkelerini belirlesin. İlkeleri uyuşan partiler bir araya gelsinler ve koalisyon kursunlar. Yargı bağımsızlığından tutun, yeni bir Anayasa oluşturulması, güçlü bir sosyal devletin oluşturulması, Cumhurbaşkanının Anayasal sınırlara çekilmesi gibi 14 ilkemizi belirledik. "Bu ilkeleri kim kabul ediyorsa oturur, koalisyon görüşmemizi yaparız'" ifadelerini kullandı.

Yüzde 60'lık bloğa Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) "hayır" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Her şeye hayır diyen bir parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak. Her şeye "hayır', "evet" dediği bir şey yok. Bizde dedik; İlkelerimiz, kurallarımız var. Neden? Türkiye için. "Bizim insanımız huzurlu bir yaşam sürdürsün, iyi bir hayat standardını yakalasın, siyasetin, Siyasetçilerin görevi budur" dedik. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne moral avantajı sağladı. "Siz anlaşamıyorsunuz" diye" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler