HDP’yi ’taşımalı oy’ korkusu sardı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, bazı il seçim kurullarının seçim sandıklarının taşınması yönünde aldığı karara ilişkin, taşımalı oy sistemi adı altında halkın iradesinin gasp etmeye çalışıldığını savundu.Baluken, partiler arası bayramlaşma programını

HDP’yi ’taşımalı oy’ korkusu sardı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, bazı il seçim kurullarının seçim sandıklarının taşınması yönünde aldığı karara ilişkin, taşımalı oy sistemi adı altında halkın iradesinin gasp etmeye çalışıldığını savundu.

Baluken, partiler arası bayramlaşma programının ardından HDP Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baluken, Cizre'deki 3 mahalle ve 23 köyde sandıkların taşınması kararını değerlendirdi. "1 Kasım seçimlerinin tarihini önce Erdoğan belirledi sonra YSK onayladı" diyen Baluken, "Şu anda da benzer bir durumu yaratmaya çalışıyor. Taşımalı oy sistemi adı altında halkın iradesini gasp etmeye çalışıyor. Halkın sandık başına gitmesini engellemeye çalışıyor. Demokratik seçim ortamını tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Aslında bu kadar açıktan yürüttüğü bir faaliyet için YSK'yı Saray'a da taşıyabilir. Tek tek sandık ve iller bazında uğraşmasındansa YSK'yı Saray'a taşır. Zaten her konuda başkanlık iddiası var. Böylece ortaya konduğu postmodern darbe sürecini de tamamlamış olur" dedi.

Sandıkların taşınması konusunu "Postmodern açık oy gizli sayım darbesi" şeklinde yorumlayan Baluken, "Bu kadar nettir. Buna karşı bütün Türkiye halklarının gerekli cevabı vereceğini düşünüyoruz. Tabi hem uluslararası gözlemcileri hem ülkedeki sivil toplum örgütlerini diğer bütün siyasi partileri de darbe sürecine karşı demokratik temelde kendi tutumlarını almaya davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANININ "MİLLİ VEKİL" AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "550 yerli ve milli milletvekili göndermenizi istiyorum" sözlerinin hatırlatılması üzerine Baluken, "Kendisi seçim öncesinde de tek başına iktidar olamayınca, 400 vekil alamayınca bu işin kaosa yol açacağını defalarca ifade etmişti. O yüzden çok fazla dikkate almaya gerek yok diye düşünüyoruz. 7 Haziran'da tek başına iktidar olamadı ama 1 Kasım'dan sonra artık AKP iktidarı dönemi kapanacak. Şu anda o gündemi değiştirmek istiyor" karşılığını verdi.

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez'in gözaltına alındığı iddialarını yanıtlayan Baluken, herhangi bir milletvekillerine gözaltı yapılamayacağını belirterek, "Böyle bir durum yok. Orada kendini bilmeyen birkaç hadsiz kimlik tespitiyle ilgili bir girişimde bulunmaya çalışmışlar. Bize intikal edince milletvekilimize o hadsizlerin ve o hadsizlere talimat evren savcının kimlik tespitinin yapılarak bize getirilmesini istedik. O işlemi yapanlar hukuk önünde gerekli hesabı verecekler" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler