HDP’ye yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin otoritesini başka otoriteye kiraya verdiğini, MHP'nin her şeye hayır dediğini söyleyerek, "HDP ülkenin sorunlarını çözemez, çözecek gücü yok. O zaman geriye sadece CHP kalıyor" dedi.Antalya'da düzenlediği

HDP’ye yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin otoritesini başka otoriteye kiraya verdiğini, MHP'nin her şeye hayır dediğini söyleyerek, "HDP ülkenin sorunlarını çözemez, çözecek gücü yok. O zaman geriye sadece CHP kalıyor" dedi.

Antalya'da düzenlediği mitinglerin ikincisini Manavgat ilçesinde yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Milletvekili adaylarının tanıtıldığı mitingde Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte kalabalığı selamladı. Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Alanya'da olduğu gibi yine otobüsün üstüne çıkmadı.

Konuşmasında 1 Kasım'da sandığa gideceklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Antalya'da 230 bin kişinin 7 Haziran'da havanın güzel olması veya başka bir nedenle sandığa gitmediğini söyledi. Bu seçimde böyle bir lüksün olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Çocuklarınızı, ülkenizi, bayrağınızı, demokrasiyi, onlara güzel gelecek bırakma umudunu taşımak istiyorsanız 1 Kasım'da sandığa gideceğiz ve CHP'ye oyumuzu vereceğiz. Birinci görevimiz bu. Yapmamız gereken sandığa sahip çıkmak, oyumuzu kullanmaktır. 7 Haziran'da seçim yaptık, oyu kullandık. Demokrasi kazandı. Koalisyonla ülke yönetilmeliydi. Neden hükümet kurulmadı. Bunun yorumunu yapıyorsunuzdur. Korktular mı? Neden korkuyorlar, yolsuzluklar ortaya çıkar diye mi? Sarayda oturan bir zat müdahale etti. Açık ve net. AK Parti'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Oy verdiniz. Görev Cumhurbaşkanı tarafından Davutoğlu'na verildi. Hükümeti kuramadı. Bağımsız iradesi olmayan, iradesini vesayet altına alan kişi Türkiye Cumhuriyeti'nde hükümet kuramaz" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Biz elbette koalisyonun gereğini yapacaktık. Millet iradesine saygı gösterdik. Bize geldiler koalisyon kuralım dediler. Türkiye'nin temel sorunlarını çözmeye CHP hazırdır dedik. Biz bir sonraki seçimi düşünmüyoruz. Onun pazarlığını yapmıyoruz. Türkiye gırtlağına kadar zorun içinde. Dış politikada, içeride, ekonomide, eğitimde her alanda sorunu var. Bu sorunun çözülmesi lazım. Millet görev verdi yerine getirilmesi lazımdı ama onlar kaçırdılar. Bir daha sandığa gidelim. Bana neden 400 milletvekili vermediniz. Vermediniz şimdi sizi kana kana boğacağım, gözyaşına boğacağım diye açıkça milletin önüne şantaj tablosu koydu. Bizim milletimiz şantaja boyun eğmez. Milletimiz bileğine, sözüne, yapısına, çocuğuna, ailesine güvenir. Onlar hükümet kurmadı, görevin bize verilmesi lazımdı."

Konuşmasının sık sık "Başbakan Kılıçdaroğlu" sloganı ile kesilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Sandığa gideceğiz. Geçen seçimde oy vermeyen kardeşimizi ikna edeceğiz. Çok önemli seçimdir. Demokrasi ile baskı rejimi arasında tercih yapacağız. Ya demokrasiden, özgürlükten, çocuklarımızdan yana, bayrağımızdan yana ya da baskıcı yönetime evet deyip onların lehine oy kullanacağız. Saraya hizmet eden bir başbakan istiyorsanız, oyunuz da yeriniz de belli, halka hizmet eden bir başbakan istiyorsanız oyunuz da yeriniz de belli. O parti CHP'dir. Bize görev verilmedi. Verilmesi gerekirdi. Cumhurbaşkanı bize cesaret edip görev vermedi. Bütün temayülleri çiğnedi. Anayasayı, hukuku çiğnedi. Kaza ile onların başına böyle bir şey gelse sabah akşam ağlarlardı. Biz mağdur edebiyatı yapmıyoruz. Millete güveniyoruz. Biz yetkiyi kaçak saraydan değil, biz yetkiyi milletimizden almak istiyoruz. Tek güvencemiz sizsiniz" diye konuştu.

"Hükümet kurulmuş olsaydı neler olacaktı?" diyen Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret bin 500 TL olacaktı. Emekliler birer maaş ikramiyesini almış olacaktı. 800 taşeronun kadrosu olacaktı. Çiftçi mazotu 1 TL 80 kuruşa alacaktı. Dolar yükseldi. 1.5 TL dersek yalan olur. Anneler çocuklarını okula güler yüzle gönderecekti. Acı, kan ve gözyaşı olmayacaktı" dedi.

Manavgat'ın barışın ve kardeşliğin başkenti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "İlçede yaşanan olayları belediye başkanına sordum. O da, olayları dışarıdan gelenlerin yaptığını söyledi. Manavgat huzurun, barışın, kardeşliğin başkentidir ve öyle kalacaktır. Huzurunuzu bozmalarına izin vermeyin" şeklinde konuştu.

Vatandaşların sandığa giderken elini vicdanına koyup düşünmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye güllük gülistanlık diyorlardı. Şu lafı edin. Kahvede otururken konuşun. Huzur ve barış vardı neden 7 Haziran'dan sonra birden bire kan ve gözyaşı çıktı. Neden işsiz var. Her 4 üniversite öğrencisinden biri işsiz. Ekonomi iyiyse sadece Manavgat'ta borcu olmayan esnaf yok. Vatandaş borç batağında. İcra takibi sayısı ikiye katlandı. 6 milyon 250 bin vatandaşın icra dairesinde dosyayı var. Vatandaş borç batağında. Sormayacak mıyız? Onlar malı götürdü, size borcu kaldı. Biz ne yapacağız, ne onlar malı götürecek nede borcunuz olacak. İzin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'CHP'ye oy vermeyin istikrar bozulur" diyorlardı diyen Kılıçdaroğlu, "İstikrarı bozmayalım diyorlardı. Sakın ha CHP'ye oy vermeyin diyorlardı. Faiz yükselir, enflasyon yükselir diyorlardı, borç artar diyorlardı. Yalan oldu çıktı. Dolar oldu 3 lira, işsizlik arttı. Vatandaş borca girdi. Kılıçdaroğlu sözü kredi kartının faizlerinin, tüketici kredisi faizlerinden sizleri kurtaracağız. Yüzde 80'ini sileceğiz" dedi.

"HDP ÜLKENİN SORUNLARINI ÇÖZEMEZ"

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"AK Parti en fazla oyu aldı hükümeti kuramadı. Hükümet kuramadıysan iradesi olmadığı için kuramadı. Bir parti iradesini, bir başka otoriteye kiraya vermişse o partinin ülkesine de kendisine de faydası yoktur. İkici parti her şeye hayır diyor. Şu soruyu sormayacak mıyız. Neden seçime giriyorsun, girme o zaman. HDP Türkiye'nin sorunlarını çözemez. Çözme gücü de yok. Hangi parti var? Koalisyon görüşmelerinde iki zıt parti var, koalisyon kurulacaksa CHP olmalı dediler. Çünkü CHP güvenilir, her kuruş verginin hesabını veren partidir."

Şehit ve gazilerin sorunlarını kısa sürede çözmek için Başbakanlığa bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu'nu oluşturacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kendisi sorunlarını doğrudan aktaracaklar. Hangi kapıya başvuracaklarını bilmiyorlar. CHP iktidarında onları dinleyecek otorite olacak. Onları onurlandıracağız. Onların sorunlarına sahip çıkacağız. Ciddi sağlık sorunları var. Protez için dünyanın parası isteniyor. Milletvekilleri hangi sağlık haklarından yararlanıyorsa şehit ve gazi yakınları da aynı haklardan yararlanacak" şeklinde konuştu.

MANAVGAT'A DEVLET ÜNİVERSİTESİ SÖZÜ

CHP iktidarında Manavgat'ta bir devlet üniversitesi kurulacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ayın birinde sandığa gidiyoruz. CHP'yi iktidara taşıyoruz. Sandığa giderken CHP'ye oy vermeyen bir kişiyi ikna edeceksiniz. Dışarıda soyutlandık içeride sorunlarımız var. Bu durumdan ülkeyi çıkaracak tek parti CHP'dir. Bir başbakan var, ülkeye değil saraya hizmet ediyor. Kılıçdaroğlu ne yapacak saraya değil, ülkeye hizmet yapacak. "Önce Türkiye" seçim sloganımızdır. Bir sonraki seçimi düşünmüyoruz. 230 bin vatandaşımdan özellikle istirham ediyorum. Demokrasinin gereğini yapın. Türkiye düşündüğünüzden kötü manzaralar ile karşı karşıya kalabilir" dedi.

"BAŞBAKAN KILIÇDAROĞLU DEMEK YETMİYOR, BU İŞ SANDIKTAN GEÇİYOR"

'Başbakan Kılıçdaroğlu" sloganlarının devam etmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Başbakanlığın yolu sandıktan geçiyor. Sandığa gideceğiz. Bir dikta yönetimine son vereceğiz. Bir kişinin iki dudağından çıkan irade, milli irade değildir. Milli irade sizin oylarınızdır. Sizin iradenizi kabul etmedi onlar. O nedenle seçime götürüyorlar. İlla dediğimi yapacağım. Yapmazsanız sonuna kadar seçim. Sonuna kadar seçimse, sonuna kadar söylüyoruz, seni asla amacına ulaştırmayacağız" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"İşverene de sesleniyorum. Hukukun olduğu yerde konuşabilirsiniz, gelir edebilirsiniz. CHP" iktidarında hepinizi eleştirebilirsiniz. Yeter ki siz üretin. Sizi başımızın üstünde taşıyacağız. 800 bin taşeron işçiye sesleniyorum. Size kadro sözüm. Biz veriyoruz. Grev ve toplu sözleşmeyi biz veriyoruz. Kazandık ama hakça bölüşelim diyorsan oyunu CHP'ye vereceksin. Geleceğimi düşünen tek parti CHP diyeceksin. Esnafı borç batağına batırdılar. Her yere AVM kurdular. Beni batırdılar diyorsun. 13 yıldır ülkeyi yöneten belli. Oyunu verme kardeşim, ya şikayet etmeyeceksin, şikayet ediyorsan yüzünü CHP'ye döneceksin. Emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi kesintisi kesilir mi? Emekli aylığından onu bile kesiyorlar. Senin emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek primini kestirmeyeceğiz. Şikayet ediyorsan yüzünü CHP'ye döneceksin. Aydınlık uygar dünyaya döneceksin CHP'ye vereceksin."

CHP'nin seçim bildirgesinin diğer partiler tarafından da örnek alındığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Tolumun bütün kesimlerini kucaklıyoruz. Bizim bildirgemizi örnek alıyor. Örnek olmak güzel bir şey. Örnek oluyorsak ülkeye karşı görevimizi yapıyoruzdur. Davutoğlu saraya çalışır, Kılıçdaroğlu halka çalışır. Her zaman her yerde söyleyin. Biz halka halk için çalışacağız, ne ezen, ne ezilen, insanca halkça düzeni savunacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından kalabalığa karanfil dağıttı. Kılıçdaroğlu, Serik ilçesinde de meydanda toplanan vatandaşları kırmayarak kısa bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, parti otobüsü ile Kumluca mitingi için ilçeden ayrıldı.

HDP’ye yüklendi

HDP’ye yüklendi

HDP’ye yüklendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler